Viime kesänä paluun tehnyt Lehtivihreät soittaa vuoden vaihteessa klubikeikkoja Särkyneiden kanssa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.11.2021

Viime kesän LPRHC Festeillä odotetun paluun keikkalavoille tehnyt Lehtivihreät jatkaa esiintymisiä Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Yhtye nousee lavalle alkuperäisessä kokoonpanossaan Pena, Frank, Jukkis ja Lale.

Alunperin vuosina 1992-2003 toiminut yhtye kuului legendaarisen lahtelaisen levy-yhtiö Levy-Yhtiön rosteriin yhdessä Apulannan, Tehosekoittimen ja Punaisten Messiaiden kanssa. Yhtye julkaisi aktiiviuransa aikana albumit ”Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1996), ”Istanbulissa” (1997) ja ”Unta ja nälkää” (2000) sekä useita pienempiä julkaisuja.

Lehtivihreät toimi alkuperäisessä kokoonpanossaan vuodesta 1992 vuoteen 1998, jolloin yhtyeen kitaristi ja pääasiallinen biisintekijä Lale jätti yhtyeen. Lehtivihreät jatkoi tämän jälkeen uraansa triona ja muutti tyyliään punkahtavasta powerpopista iskelmällisempään suuntaan, kunnes lopetti toimintansa vuonna 2003.

Nyt Lehtivihreät on vuosien jälkeen palannut ja aikoo soittaa kappaleita bändin jokaiselta levyltä. Odotettavissa on kattava setti biisejä bändin koko uran varrelta, pieniä yllätyksiä ja ysärinostalgiaa unohtamatta.

Helsingin ja Tampereen keikoilla illan toisena bändinä esiintyy Särkyneet. Milla Härmän luotsaama poprock-yhtye on julkaissut kymmenvuotisen uransa aika neljä pitkäsoittoa, joista viimeisin ”Sinä nouset” ilmestyi vuonna 2019. Särkyneet ovat keikkailleet viime vuosina melko harvakseltaan, mutta nyt yhtye on mahdollista nähdä taas livenä mitä parhaimmassa seurassa.

Lehtivihreät

18.12. Helsinki, Bar Loose (w/ Särkyneet)

7.1. Hämeenlinna, Suisto-klubi (w/ Special Guest)

8.1. Tampere, klubi (w/ Särkyneet)