Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Aleksi Paasonen (Balance Breach)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.7.2020
Kuva: Kalle Kervinen

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 98. osassa tutustutaan juuri debyyttialbuminsa julkaisseen Balance Breachin laulajan, Aleksi Paasosen biisivalintoihin. Voit katsastaa Aleksin valinnat sekä lukea perustelut tästä:

”Kun maaliskuussa tilanne perkelöityi toden teolla myös Suomessa ja eristäytyminen alkoi, mieleeni palasi muutaman vuoden takaiselta ’You Are We’ -kiekolta löytyvä ’Civil Isolation’ -biisi. Melkein huvittavaa, kuinka hyvin biisin lyriikat istuivat kevään tilanteeseen. Bändi on yksi henkilökohtaisista kestosuosikeistani, jonka vanhempaankin tuotantoon tulee palattua tasaisin väliajoin.”

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Keväällä kuntosalihommat vaihtuivat lenkkeilyyn, jossa ihmiskontakteja oli helpompi välttää. Tällöin myös juoksuhommiin täydellisesti sopiva norjalainen Blood Command palasi meikäläisen kuulokkeisiin. Kaveri suositteli tarkistamaan kyseisen orkesterin pari vuotta takaperin, ja bändin death pop -ilottelu teki kerrasta suuren vaikutuksen. Tämä muuten piristää! Ensi vuonna yhtye on Suomessa Kvelertakin lämppäyshommissa.”

”’Now something must be done about vengeance, a badge, and a gun’. Kesän kynnyksellä Rage Against the Machine oli taas asian ytimessä, valitettavasti. RATM:n tuotannon pariin tulee palattua vuosi toisensa jälkeen. Voimauttavaa ja sopivan painavaa tavaraa kevyesti rullaavassa ja ajoittain raivokkaassa groovailussa. Bändin paluukeikkoja odotellessa!”

”Pelkästään vanhojen suosikkien pariin ei ole onneksi tarvinnut palata tänä vuonna. Toukokuussa Ausseista pöllähti ilmoille biisi, jota kuuntelin viikkoja loopilla useita kertoja päivässä. Mahtava tunne, kun joku kolahtaa kerrasta täysiä ja saa innostumaan uudesta musasta teinivuosien tapaan! Kaiken kukkuraksi biisissä feattaa Polariksesta tuttu Jamie Hails, joka on ehdottomasti lempparivokalistejani.”

”Viimeisenä valintana jotain varmasti piristävää. Tavallisesti en ole suuri huumorimusiikin ystävä, mutta onhan tämä nyt aivan helvetin hyvä! Biisi ja video pamahti eetteriin varmasti otollisimpaan aikaan suomalaisten näkökulmasta, kesän helliessä kansaa. Kyseinen biisi sopii mainiosti kesän rientoihin ja musavideo jaksaa naurattaa vielä useammankin katselukerran jälkeen!”

Voit tutustua Aleksin yhtyeeseen Balance Breachiin kuuntelemalla bändin debyyttialbumin ”Dead End Diaries” kokonaisuudessaan tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.