Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Aleksi Pylvänäinen (Rock-Criminals)

Kuva: Teija Ahola

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 87. osassa tutustutaan laulaja-kitaristi Aleksi Pylvänäiseen, joka operoi haminalaisen, vuonna 2011 perustetun punkrock-yhtyeen Rock-Criminalsin riveissä. Voit tutustua Aleksin biisivalintoihin tästä:

”Tämä bändi teki lähtemättömän vaikutuksen jo ala-asteikäisenä, eikä merkitys ole vuosien varrella karissut tippaakaan. Loistava kesäbiisi, joka saa välittömästi tanssijalan vipattamaan.”

”Huikean paluun keikkalavoille pari vuotta sitten tehnyt Pelle Miljoona Oy julkaisi myös uutta musiikkia, joka ei kyllä jättänyt kylmäksi! ’Hei Hei Hei’ -biisissä yhdistyvät upeasti Andy McCoyn sävellystaito ja Pelle Miljoonan vaikuttava sanoitus. Myös musiikkivideo johdattaa katsojan Espanjan auringon alle!”

”Kesässä täytyy olla aina vähän punkia, ja nyt sitä meille tarjoilee Nyrkkitappelu! ’Anna mulle kesää’ johdattelee assosiaation muodossa kuulijan suoraan paikallisen puiston penkille nautiskelemaan virvoitusjuomaa ja nauttimaan auringon hekumallisesta porotuksesta. Kokeile itse, jos et usko!”

”Tämän biisin löysin todella vasta tänä keväänä ja koin välittömän valaistumisen Linkin Parkin musiikkiin. ’Faint’ on mielestäni loistava kappale myös korona-ajan taisteluun virusta ja tylsyyttä vastaan: I won’t be ignored!”

”Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, löytyy biisi, joka on minulle yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä biiseistä matkalla kohti rockmusiikin ihmeellistä maailmaa. ’Tragedy’ on mielestäni yksi ikonisimmista rockbiiseistä, ja se tempaisee kuulijan aina mukaansa. Siksi se ansaitsee ehdottoman paikkansa tällä listalla!”

Rock-Criminals Facebookissa

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua