Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Jussi Salminen (Church Of The Dead / Desecrated Grounds)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.7.2020

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 96. osassa tutustutaan Church Of The Deadissa sekä Desecrated Groundsissa äänihuuliaan venyttelevän Jussi Salmisen biisivalintoihin. Voit katsastaa Jussin valinnat sekä lukea perustelut tästä:

Solothus julkaisi levynsä ’Realm Of Ash And Blood’ 19.4.2020, ja siltä levyltä on eniten soinut levyn avausraita ’Father of Sickness’. Alun piinaava ja pahaenteinen melodia huokuu epäuskoa ja kuolemaa. Biisi lähtee käyntiin raskailla soinnuilla ja Karin matalat haudankatkuiset melodiat työntävät kuuntelijaa syvemmälle multaan.”

”Tätä albumia on odotettu kuin kuuta nousevaa! Helsinkiläinen death metal -yhtye, joka yhdistelee musiikissaan elementtejä shamanismista aina psykedelian rajoille saakka, onnistui todellakin luomaan upean kokonaisuuden. Mutta yksi nousee omalla kohdalla ylitse muiden, ja se on myös bändin nimeä kantava kappale ’IA’. Kirill Schevchenkon upeat matalat soinnut ja upea artikulaatio kuljettaa läpi koko upean biisin.”

”Upeaa tuoreempaa kotimaista death metalia Joensuusta! Kannattaa ehdottomasti tsekata ja pitää kundeja silmällä. Meno on aitoa ja todella raskasta.”

”’We bring disease’ raikaa korvissa, kun katselee ihmismassaa väistelemässä toisiaan ampumalla täyteen tupatussa hypermarketin jonossa kori täynnä esineitä, joita ilman ei vain pysty elää. Tämä biisi on soinut todella monta kertaa soittimesta, ja joka kerta se potkii aivan yhtä lujaa!”

”Todella kovaa amerikkalaista kuoloa. Tämä levy on soinut useita kertoja, mutta etenkin biisi ’Ripperology’ on uponnut syvälle, ja siitä on myös muodostunut itselleni levyn kovin raita!”

Voit tutustua Jussin yhtyeisiin Desecrated Groundsiin ja Church Of The Deadiin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.