Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Arde Teronen (Temple Balls)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.6.2020
Temple Balls On The Rocksissa

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 61. osassa ääneen päästetään Temple Balls -yhtyeestä tunnettu Arde Teronen. Voit katsoa Arden valinnat perusteluineen tästä:

”Eeppinen. Sairaan hyvä. Kovat piipussa. Vaikee valinta ’Infernon’ ja tämän biisin väliltä, mutta päädyin lopulta tähän, koska eihän nyt kukaan voi tehdä näin jäätävän kovaa biisiä, jonka jaksaa kuunnella alusta loppuun, kun biisin kestokin on massiiviset 24 minuuttia ja rapiat päälle. Koko bändi toimittaa siistiä juttua. Elokuvien ystävänä ihmettelen kovasti, että miksei tää biisi, tai edes osa siitä, ole päätynyt yhteenkään leffaan (lukijat, korjatkaa, jos oon väärässä)?! Sopis kuin nenä päähän johonkin seikkailuleffaan tai vastaavaan. Parinkymmenen minuutin kohdalla alkava osio PART VII ja sen laulut saa ihon kananlihalle. Eipä siinä… Yritetään tehdä perässä.”

”Vasta ihan viime vuosina tutustunut Soilworkin tuotantoon ja ’Verkligheten’ on salettiin 2015-2020 välillä julkaistuista levyistä yks parhaista. Mun korvaan just sopiva annos tuplabasaria, örinää, puhdasta laulua ja hienoja melodioita kaiken kaikkiaan.”

”Tässä sitten meitsin lempibändiltä yks maailman mahtipontisimmista biiseistä. Gary Moore ja Scott Gorham tulittaa tuplaleadkitaroilla semmosia salamoita, että ite Zeuskin kalpenee ja pistää peukalon suuhun. Phil Lynott on mulle hyvin iso esikuva ollut jo skidistä asti, kun lainasin vanhempien levyhyllystä ’Jailbreak’-albumin, joka sitten myöhemmin johdatti mut tän ’Black Rosen’ tielle. Voin häpeilemättä sanoa, että Phil on myös ehkä maailman cooleimman näkösiä ihmisiä ikinä! Seuraava tatskakin tulee olemaan omistettu tälle loistavalle orkesterille.”

Audioslaven tuotannosta tuntuu mahdottomalta suoritukselta napata vain yks helvetin kova biisi. Koko ’Out Of Exile’ -albumi on mulle melkeinpä henkireikä. Ja tää ko. albumi taitaakin olla niitä harvoja, jotka mulla on tallennettuna offline-soittarille, että voi varmasti kuunnella rundilla/matkalla. Chris Cornellin laulusoundi ja tulkinta on timanttia.”

”Pari vuotta sitten jotain toista bändiä/artistia kuunnellessani bongasin sattumalta tämän mimmin musaa ja fiilasin heti! Biisin teemahan ei varsinaisesti ole mikään piristys, mutta tätä kuunnellessa pahimmatkin ahdistukset helpottaa. Saakelin vahva lauluääni yhdistettynä groovaaviin simppeleihin biiseihin – ei voi mennä vikaan.”

Voit tutustua Temple Ballsin musiikkiin paremmin kuuntelemalla sen viimeisimmän, ”Untamed”-albumin kokonaisuudessaan tästä:

Artikkelisarjan aiemmat jaksot löydät täältä.