Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Arttu Kurkinen (Varjola)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.5.2020
Kuva: Niko Sihvonen/Rocktografia

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 54. osassa ääneen päästetään Varjola-yhtyeessä kitaraa soittava Arttu Kurkinen. Voit katsoa Artun valinnat perusteluineen tästä:

”Ei ehkä se ’odotetuin’ bändi tältä listalta, mutta kyllä yksi Pilotsin kappale tänne kuuluu. Bändi on kyllä parhaimmistoa kaiken rockin ja metallin ohella. Tämä biisi tuli valikoitua ihan sen vuoksi, että tässä on kyllä vuoden 2020 SE kesäanthem ja menee sinne ’kylmät väreet’ -osaston TØP 3 hujakoille. Seuraavaa Suomen-keikkaa odotellessa.”

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Nyt päästäänkin listan parhaimpaan bändiin. Happoradio on kyllä allekirjoittaneen mielestä Suomen paras bändi ja ollut iso roolimalli Varjolalle jo alkutaipaleesta asti. ’Elefantti’ -biisi tiivistää sen kaiken mikä Happoradiosta tekee loistavan. AH Haapasalon kitarointi on vailla vertaansa, sama mies kumminkin bändin hittien takana ja kuuluu sinne ’kitarasankari’-osastolle meikän kirjoissa. Bändin levy ja livesoundit sieltä parhaasta päästä, No Doubt!”

”Ei tätä biisiä oikeen pysty kuvailemaan kuin yhdellä sanalla: Synkkä. Omistaisinkin tämän biisin kaikille niille, jotka ovat joskus menettäneet tärkeän ihmisen. Pitäkää itsestänne ja läheisistä aina huolta.”

Varjolan musiikkiakin äänittämässä mukana olleen Juhis Kauppisen luotsaama Merta on raikas tulokas Suomen rock-rintamalla. Yhtyeen viimeisin levy ’Kokonainen’ oli mahtava rokkivuoristorata kylmine väreineen ja hittikertosäkeineen.”

”2019 vuoden lopussa YouTubea selaillessa törmäsin kyseiseen yhtyeeseen, ja kolahti ekalla kuuntelulla huolella. Tämän vuoden toukokuussa julkaistu ’Art of Disconnection’ on ehdottomasti tämän vuoden paras albumi! Tämä biisi louhii parhaiten ja siksi onkin paras valinta levyltä. TÄTÄ BÄNDIÄ SUOSITTELEN MODERNIN ROCKIN YSTÄVILLE.”

Voit kuunnella Arttu Kurkisen edustaman Varjolan viimeisimmän ”Kääntöpuoli”-EP:n kokonaisuudessaan tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.