Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Bobby Undertaker (Turmion Kätilöt)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 57. osassa ääneen päästetään -yhtyeessä kitaristina toimiva Bobby Undertaker. Voit katsoa Bobbyn valinnat perusteluineen tästä:

”Korona tai ei, musiikki on voima, joka pitää tämän ihmisen elossa, hyvinä ja huonoina aikoina, joten tässä 5 kappaletta, joiden erinomaisuudesta eri mieltä olevat voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen: olentaunojaluovutanelimenielävänä@hotmale.com, VASTAAN VARMASTI!”

”No, sanomattakin selvää, että kotiin on aina mahtava tulla, eikä haittaa, jos itse Kuningas kyselee, että minkälaista siellä maalla oli. Koti on turvasatama hyvinä ja huonoina aikoina. Kingin lauluahan joko rakastaa tai vihaa, ja ei liene epäselvää kumpaan ryhmään itse kuulun. Muu orkesterihan tällä(kään) levytyksellä ei esittelyjä kaipaa, Mikkey Deen rumputuli ja La Rocque/Blakk keihäslingon stemmat vie järjen.”

”Jos avaat kirjan ”heavy metalin aapinen” niin saatat hämmästyä, sillä A-kirjaimen kohdalta löytyykin Judas Priest, joka alkaa jiillä. Defenders of the Faithin 4 ekaa biisiä on kenties genressään kovinta tulitusta koskaan millään albumikokonaisuudella. Olin itse albumin ilmestyessä 5-vuotias, joten ei ollut hajua silloin tästä, eikä mistään. Kysyttävää ei siltikäään jää, Halfordi julistaa ja universumin yksi kovimpia kitarakaksikoita tulittaa kuin huomista ei olisi, ja vitustako sitä tietää onko? Turha murehtia, Priest soimaan ja ei voi mennä vikaan.”

”Muistan lapsena, kun ensimmäisen kerran näin jonkun kuppaisen vhs-asian, missä Queen laati menemään. Mieleen jäi, ja on saattanut jäädä aika monelle muullekin, Freddie Mercury, yhtään viemättä mitään pois muulta bändiltä. Muistan edelleen, kun joku vanhempi TIETÄJÄ osasi kertoa, että se on homo se laulaja. Meni muutama vuosi ennen kuin edes tajusin mikä se semmoinen homo on, mutta tämä kyseinen homo, eli Freddie Mercury, on ja oli planeetan kovin esiintyjä ja laulaja ja PISTE. Uskomaton hahmo. Tämän biisin sanoma on minulle muutenkin henkilökohtaisesti vahva.”

”Arvostus tätä bändiä kohtaan on ääretön. Ilman tätä bändiä saattaisi hyvinkin olla niin, että en olisi kitaraan edes tarttunut. Kukaan, ei siis kukaan maailmassa, ole pystynyt tekemään minuun niin isoa vaikutusta kuin tämä bändi aikoinaan teki. Ko. bändi edelleen kuuntelussa lähes päivittäin, korona tai ei. Ultimaattista lunastusta.”

”Jotta totuus ei unohtuisi. Poikasena isäukon lp-levyjä selatessa eteen sattui Abba. Mikä vittu? Lautaselle… ok, no sepä oli siinä sitten. Muusikkojen osaamista ei silloin perskarvattomana osannut arvostaa, vaikka myöhemmin toki kyllä, mutta sanoma oli vahva ja eipä tarvitse ihmetellä miksi ko. orkka soi edelleen radioissa ja missä liekään ympäri universumin tänäkin päivänä. Hienoja biisejä, hienoja melodioita, iättömiä kappaleita ja niitä on aika helvetin paljon ottaen huomioon bändin aika lyhyen olemassaolon ajan. Ja kyllä tunnustan, olin rakastunut Agnetha Fältskogiin.”

Voit tutustua Bobby Undertakerin yhtyeeseen Turmion Kätilöt kuuntelemalla bändin tuotantoa tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua