Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Deaf Hank (DÖ)

Kuva: Eetu Keränen

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia on purettu ja vapautta lisätty. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 78. osassa ääneen päästetään döömer-partion basisti-laulaja Deaf Hank. Voit katsoa Deaf Hankin valinnat perusteluineen tästä:

”Musiikki on parasta livenä. Pelkkien biisien sijaan valitsinkin listalle biiseistä livetaltioinnit, jotka imaisevat mukaansa ja vievät ainakin itseni festarifiiliksiin. Korkataan lista Hellacoptersilla – itselleni superrakkaalla bändillä, jonka vimmainen keikkaenergia välittyy myös ruudun kautta.”

”Phil Anselmosta voidaan olla montaa mieltä, mutta onhan mies ihan törkeän kova nokkamies, joka ottaa yleisön hellään rutistukseensa. En ole jättifestareiden ystävä, mutta tämän keikan olisin halunnut olla näkemässä.”

Monster Magnetilta on tullut nähtyä hyviä ja huonoja keikkoja. Tässä vedossa Dave on parhaimmillaan. Silmät seisoo päässä, mutta ukko ei pysy paikallaan. Siinä saa kyytiä niin kitara kuin yleisön pikkarit. Viihdyttävää katsottavaa näin taltiointinakin.”

”Tämä on audiovisuaalista eskapismia parhaimmillaan. Hieno biisi, johon tuo ihan uuden ulottuvuuden käsittämättömän upeat maisemat ja laadukas taltiointi. Tällä hetkellä en haluaisi olla missään niin kovasti kuin istumassa tuolla hiekalla kylmä bisse kourassa.”

”Päätetään lista ei vain yhdellä biisillä, vaan koko keikalla. Tässä kun yhdistyvät mielestäni maailman parhaat festarit sekä yksi viime vuosien kovimmista suomalaisista bändeistä, joka on tainnut näkyä jo muidenkin listoilla. Näin Pazuzun noihin aikoihin vuoden sisään useampaan kertaan, muun muassa tämän kyseisen keikan. Jos jotain tällä hetkellä kaipaan, niin tuollaista valtavalla äänenpaineella päälle vyöryvää äänimassaa.”

https://doofficial666.bandcamp.com

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: