Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Eemeli Bodde (Mors Subita)

@ Nummirock 2018

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia on purettu ja vapautta lisätty. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 73. osassa ääneen päästetään Mors Subita -yhtyeen laulaja Eemeli Bodde. Voit katsoa Eemelin valinnat perusteluineen tästä:

”Yks asioista, mitä on tullut tässä koronan aikana on tullu harrastettua aktiivisesti, on totta kai rehellinen raudan ojentaminen. Kummasti se tanko vaan tuntuu kevyemmältä, kun korvanappeihin kajahtaa Spiten tuotantoa. Eihän tästä vokalistin ulosannista voi olla tykkäämättä! Kuulee, että siihen mikkiin on oikeasti ladattu painetta, eikä vaan vähän puhalleltu studiolla.”

”Tässä on semmonen kappale, ettei tartte lähteä edes kotoa pois ja tuntuu aivan ku ois keikalla. Tähän biisiin on saatu pakattua aivan järkyttävä määrä energiaa alle kolmeen minuuttiin. Yksi niistä keikoista, mitkä oikeasti harmitti jättää pandemian takia väliin, mutta toivottavasti tulevat piakkoin ottamaan round kakkosen Suomeen.”

”Vähän sitä kuuluisaa äksöniä itse kullekin kuuntelijalle! Totta kai sillon, kun mitään ei voi tehdä, niin kannattaa kuunnella nostattavia biisejä tän kaltasella teemalla. Musavideosta vielä lisää pisteitä kotiin.”

”Ai että! Aborted on kyllä semmonen orkesteri, mikä puskee uutta matskua pihalle aivan uskomattomalla tahdilla, ja laatu sen kun pysyy levystä toiseen. Erittäin uskottavaa paahtoa ekasta blästistä viimeseen asti. Kyseinen raita toimii aivan loistavana koronamasennuksen tappajana!”

”Tässäpä ois sitten vielä yks kappale erittäin hyvin tehtyä modernimpaa rokkia. Bändi, jolta löytyy hienoja biisejä, joiden kanssa tarjoillaan erittäin hienoja koukkuja ja lyriikoita, kertseistä puhumattakaan. Mitäpä sitä vois enää enempää toivoa?”

Voit tutustua Eemeli Bodden yhtyeeseen Mors Subitaan paremmin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua