Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Janne Honkanen (Dead Samaritan / Dystocracy / Wildfire)

Kirjoittanut Johanna Ania - 29.6.2020

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 86. osassa tutustutaan Honkasen Jannen biisivalintoihin. Janne rumpuloi Dead Samaritan -, Dystocracy– ja Wildfire-nimisissä bändeissä. Voit katsastaa Jannen valinnat sekä lukea perustelut niihin liittyen tästä:

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Olen Honkasen Janne, monessa liemessä keitetty kohta 50-vuotias heviukko, muusikko, keikkajärjestäjä ja elävän musiikin yhdistys LeKa ry:n puuhamies. Sain ensimmäiset rumpuni kultaisella 80-luvulla, ja siitä nuoren rumpalinalun soittohommat lähti. Nykyään rumpuloin Dead Samaritan -, Dystocracy– ja Wildfire-nimisissä bändeissä. Korona-aika ei mulle niin vaikuttanut…. Pystyin käymään normaalisti Lokomolla töissä ja treenikämpillä ahkeraan työstämässä musiikkia! Ja lopuksi: pitäkää toisistanne huolta ja olkaahan ihmisiksi – nähdään keikoilla!”

”Tämä Acceptin biisi on aina auttanut pahempaan vitutukseen vaikeinakin aikoina.”

Metallican kovin biisi ikinä. Tämä saa tunteet pintaan ja antaa voimaa jaksaa eteenpäin.”

Pretty Maids on hard rock -bändien nro 1. Tässä biisissä alkaa vanhalla heviäijällä jalka väpättää.”

”Thrash-legendan kovin biisi! Korona-aikana voi kaikessa rauhassa omalta sohvalta stagedaivata kalsareissa muista välittämättä!”

”Ja tietenkin, pitihän se viimeiseksi laittaa bändini Dead Samaritanin uusin biisi myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta EP:ltä. KEEP ON ROCKIN’!”

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.