Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Janne Mannonen (Rämlord / South/East / Six Silver Suns)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 28. osassa ääneen pääsee Janne Mannonen, joka vaikuttaa säveltäjänä ja rumpalina muun muassa Rämlordissa, South/Eastissä sekä Six Silver Sunissa:

”Vuoden 1972 saman nimiseltä albumilta. Miltei täydellinen pop-kappale. Hieno sävellys/sovitus. Kolisee tällä hetkellä ja aina, vuodenajasta riippumatta. Esimerkiksi Type o Negative on muuten tehnyt tästä mielenkiintoisen cover-version.”

”Vuoden 2005 ’Don’t Believe The Truth’ -albumilta. Fanina nostan tämän biisin yhdeksi Oasiksen parhaimmista tekeleistä. Erittäin tarttuva ja yksinkertaisista palasista kyhätty helvetin hyvä rockbiisi! Liveversio  https://youtu.be/ljW_TM59tSY toimii myös melko hyvin…”

”Vuoden 1985 ’Invasion Of Your Privacy’ -albumilta. Ikiaikainen suosikkini tukkahevi-bändeistä. Hieno biisi, hienolta levyltä. Tätä on tullut luukutettua viime aikoina myös siksi, että olen yrittänyt epätoivoisesti opetella kyseisen biisin alku-/pääriffiä kitaralla. Huonolla menestyksellä.”

”Vuoden 2020 ’Chants From Another Place’ -albumilta. Tämä on sitten melko tuoretta matskua. Kun kuulin tämän biisin ja levyn, niin lensin perseelleni. Ruotsi-poika vetää taas ihan 6-0. Tribulationin kitaristi on väsännyt helvetin hienoja riisuttuja sävellyksiä aivan uskomattomilla lauluilla/stemmoilla.”

”Vuoden 1987 ’The Ultra-Violence’-albumilta. Tämä biisi ja levy ovat pyörineet tasaisin väliajoin levylautasella jo 80-luvun lopusta asti tähän päivään. Yksi parhaista thrash-biiseistä koskaan!”

Kommentoi julkaisua