Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Janne Ojala (Silentium)

Kirjoittanut Johanna Ania - 10.6.2020
Kuva: Sami Perälä

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 67. osassa tutustutaan muun muassa goottimetalliyhtye Silentiumissa kannuttavan Janne Ojalan kattaukseen. Jannen korona-ajan biisilistaus perusteluineen kuuluu seuraavasti:

”Tässä biisissä on vaan kaikki kohdallaan, tämä käy arkeen ja juhlaan, tämä on tuikku murheeseen ja iloon. Sopivan mukavaa aggressiivisuutta. Ja tuo rumpuraita tässä biisissä, huhhuh!”

”Tältä bändiltä olisi voinut valita laajalta skaalalta, mutta tämä biisi on eniten pyörinyt omassa soittimessa. Biisin luonne muuttuu mukavasti kovin kesäiseksi, kun kappaleen alkusanat muuttaa mielessään… strawberries…”

”Kahta ekaa levyä Painilta tuli aikanaan kulutettua jopa kyllästymiseen saakka jääden sen jälkeen täysin huomiotta, kunnes tämä biisi tuli jollain soittolistalla vastaan. Ensin tulee rytmi ja sen jälkeen melodia… Lähes kaikki mitä hyvässä biisissä pitää olla, Peterin sanoitukset nyt on mitä on, mutta mukavasti huumorillahan tässä mennään.”

”Muutaman viime vuoden jälkeen on huomannut palaavansa aina noitten vanhojen artistien pariin. Dio on kovin ikinä, piste. Tämän kipaleen löysin oikeastaan paremmin, kun otimme tämän cover-bändimme settiin. Appicen timanttisen rumputyöskentelyn myötä tämä sai uuden mahdollisuuden ja merkityksen. Aina ei tarvitse mennä tuhatta ja sataa viimeisen päälle puhtaalla tekniikalla kuulostaakseen hyvältä. Kuitenkin Ronnie James Dion ääni kun vaan toimii.”

”Tähän tutustuin tarkemmin vuonna 2001, kun olin liittymässä bändiin. Tämä on kulkenut mukana omissa rumputreeneissä kohta kymmenen vuotta. Treenatessani itsekseni soitan tämän lähes aina session viimeisenä biisinä. Jättää hyvän fiiliksen.”

Silentium julkaisi vastikään uuden sinkun ”Truth”, joka on toinen lohkaistu single elokuussa julkaistavalta uudelta pitkäsoitolta.

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.