Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Joni Snoro (Ephemerald)

Kuva: Shade Grown Eye Photography

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 99. osassa tutustutaan debyyttialbumiaan miksaavan Ephemeraldin kitaristin, Joni Snoron biisivalintoihin. Voit katsastaa Jonin valinnat sekä lukea perustelut tästä:

”Aloitetaanpa lista norjalaisella eeppistelyllä. Orkestraatiot tuuttaamaan, bläästit pauhaamaan ja tunnelma kohilleen, siitä on hyvä hevi tehty! Viime aikoina Dimmu Borgirin ’Abrahadabra’-levy on noussut takaisin kuunteluun, joten poimitaanpa sieltä näytille vaikkapa tälläinen biisi! Varsinkin biisin alkupään kaahaus toimii kovaa.”

”Basarit potkimaan! Kunnon nostalgia- ja virtabiisi, joka näin korona-aikana jostain löysi tiensä takaisin soittolistalleni vuosien ja vuosien jälkeen. Metal de Facton jäseniä lainaten: ’make power metal great again’!”

”Tähän väliin kevyempi ja tuntemattomampi helmi suoraan Jyväskylästä. Projekti, joka ansaitsisi suurempaa näkyvyyttä ja jolle toivoisin jatkoa. Mies ja kitara, upea tunnelma ja biisi! Vahva suositus.”

”Nostetaanpa listalle myös uutta Ensiferumia! Kyseinen bändi on ollut aktiivisessa seurannassa siitä lähtien kun sen aikanaan teini-ikäisenä löysin, ja on ollut ilo myös päästä jakamaan lava heidän kanssaan lukuisia kertoja. Ensimmäisen singlejulkaisun meininki näinä päivinä julkaistavalta ’Thalassic’-albumilta kolahti heti ensikuuntelulla, ja innolla odotan mitä tuleva albumi tuo tullessaan!”

”Kohtuu haastavaa listata vain viisi biisiä, varsinkin kun soitossa on ollut valtava määrä kappaleita useasta eri genrestä. Toisaalta olisi tehnyt myös mieli poimia lista täyteen all time lempibiisejä tai harvinaisuuksia, jotka ansaitsisivat noston esille, mutta kun kyseessä kerta on ’korona top 5’, niin ollaan rehtejä ja mennään näillä! Heitetään loppuun vielä tälläinen maukas klassikoiden klassikko, joka toimii aina ja lähes joka tilanteessa!”

Voit tutustua Jonin yhtyeeseen Ephemeraldiin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua