Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Joona Björkroth (Battle Beast)

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 94. osassa tutustutaan metalliyhtye Battle Beastista tunnetun kitaristin Joona Björkrothin biisivalintoihin. Hän alustaa valintojaan seuraavasti:

”Mä kuuntelen musaa todella laidasta laitaan, niin tässä tulee nyt joitain omia suosikkeja, mitä oon viime aikoina biisinteon ja soittamisen ohella fiilistellyt ja mitkä tuli mieleen. Nää siis kaikki ei oo mitään heviä, mut osa totta kai on! Kaikista ei välttämättä tuu myöskään ’piristävä’ fiilis, mut sehän on tosin täysin henkilökohtaista – meikälle tulee näistä todella hyvä fiilis!”

Voit katsastaa Joonan valinnat sekä lukea niiden perustelut tästä:

”Mä oon fiilistellyt Two Steps From Helliä, eli Thomas Bergeresenin ja Nick Phoenixin tuottajakoplan tekemää leffa- ja trailerimusaa. Digaan paljon leffamusiikista, niin niille, joita se genre kiinnostaa, tsekatkaa oikeastaan koko TSFH-tuotanto. Ukot julkaisevat musiikkia melko tiuhaan, ja välillä sieltä löytyy useita sellaisia helmiä, ettei mitään rajaa. Tää on yks niistä, aivan upea teos.”

”Biisihän on legenda, ainakin jos tykkää power metalista. Minä ainakin tykkään. Tää veto, jossa on Fabion urpo yleisön huudatus myös äänitettynä ennen varsinaista biisiä, on niin hauska, että suosittelen kuuntelemaan, mikäli oikeasti haluaa piristystä tähän koronahommaan. Kuunnellaan tätä tasasin aikavälein keikkabussissa, koska tää on niin vitun kova!”

”Henri Sorvali näytti tän biisin mulle vuosia sitten yhdessä radiohaastiksessa, joka toimi sellaselta levyraatipohjalta – eri tyypit istu studiossa, soitti tuomaansa musaa, ja fiilisteltiin sitten niitä eri biisejä, mitä jengi toi. Muistaakseni hän kuvaili tätä kappaletta jotenkin ’yön ääninä’ tai vastaavana, ja tällänen ultramelodinen bläkkis on aina ollut lähellä meikän sydäntä. Soundit on tosiaan sitä itseään, eli ei oo mitkään hifisoundit ja soitto ns. sinnepäin, mutta biisi on oikeesti tosi hieno. Koko levy on hieno!”

”Tää ei oo heviä nähnykään, mutta on niin sairaan hieno biisi, että minusta kaikki vois kuunnella tätä. Ilmo on älytön laulaja ja erottuu muista suomipoppareista niin komeasti edukseen, että suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan, mikäli myös kevyempi musiikki maistuu.”

Gojiran ’L’Enfant Sauvage’ iski niin kovaa, kun se julkaistiin, että oksat pois, ja mulla pyörii tasaisin aikavälein soitossa. Tää biisi jostain syystä on nyt ollu enemmän soitossa, en tiedä miks. Biisi on semmonen, jossa ei oo oikeastaan mitään, mistä voisin napista, ja aina tulee hyvä fiilis kun kuuntelee, vaikka sanoma onkin painava. Älytön bändi, älytön biisi.”

Voit tutustua Joona Björkrothin yhtyeeseen Battle Beastiin kuuntelemalla sen musiikkia tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua