Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Joonas Kosonen (Oceanhoarse)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 48. osassa ääneen päästetään Oceanhoarsessa äänihuuliaan revittelevä Joonas Kosonen. Voit katsoa Joonaksen valinnat ja perustelut valintoihin liittyen tästä:

”Aloitetaas yhdellä all time favouriteista ja vielä hitimmän puoleisesta kipaleesta. Tää bändi yllätti joskus kyseisellä ’Fortress’-albumillaan ja yhdisteli tuolloin yllättäviä musiikillisia aineksia, ja bändiä on tullut seurattua ihan näihin hetkiin asti.”

”Tää bändi on Helsingin skenessä yks niitä kovimpia. Itse biisi koostuu todella kovasta kertsistä ja säkeistöistä. Kitarariffeissä on squeeleja ja kitaristien ranteista löytyy puhtia runnoa hommaa tyylikkäästi maaliin. Taitoa ja inspiroivaa tekemisen tasoa löytyy koko bändistä, ja on ihailtavaa seurata, miten kovalla drivellä Suomessa tällaista rock-/metallihommaa tehdään. Heikommat better watch out!”

”Seuraava biisi ja koko levy pääsi yllättämään melkoisesti. Hyvällä maulla tehtyä sielukasta ja ehkä jopa pikkasen Nick Cave -sävytteistä maalailua.”

”Peter Dolvingin vahva ja tunnistettava ilmaisu on yksi vahva syy siihen, miksi kyseinen yhtye on kerryttänyt kuuntelutunteja soittolistoissani. Biisissä on se kaikki tarvittava hauntedmaisuus. Tämä biisi ja painavat raudat salilla ovat hyvä yhdistelmä.”

”Tässä yksi parhaista ’super groupeista’. William Duvallin oma soundi pääsee tässä mielestäni mainiosti irti. Levy ’Broken Line’s oli yksi julkaisuvuotensa parhaista ja sisälsi niin monta rautaista biisiä, että paljoa tylsille hetkille ei jäänyt tilaa. Seuraava biisi on mukavan funkahtava ja tästä syystä on jäänyt mieleeni yhtenä levyn parhaista biiseistä.”

Voit tutustua Joonas Kososen yhtyeeseen Oceanhoarseen kuuntelemalla bändin ”Voluntary Bends” -EP:n kokonaisuudessaan tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua