Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Juha Ahlfors (Korpsesoturi / Vainaja)

Kirjoittanut Johanna Ania - 9.6.2020

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 66. osassa ääneen päästetään basisti ja örinisti, Korpsesoturin ja Vainajan pääpiru Juha Ahlfors. Voit katsoa Juhan valinnat perusteluineen tästä:

”Ensimmäinen biisi on itselleni kova biisi jo vuosikymmenten takaa – Gorefest-bändin ’Reality When You Die’. Ja tästä nimenomaan liveversio Dynamon festareilta! Jostain syystä tullut kuunneltua tätä bändiä ja biisiä eritoten tässä viime kuukausina.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Toisena biisinä olen kuunnellut tätä Immalation-bändin ’When The Jackals Come’. Soinut jo pidempään kotona sekä autossa – jotain koukuttavaa tässä biisissä on ja soi päässäkin usein.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kolmantena biisinä vanhaa kunnon Crowbar-junttausta. Tämä biisi on helvetin mukava sulkemaan kaiken tämän hetken maailman ikävät asiat taustalle ja soinut autotallissa harrasteautoja ropatessa usein taustalla!”

”Neljäs biisi onkin ilmestynyt vasta hetki sitten, mutta ai perkele, miten se survoi itsensä meikäläisen selkäytimeen! Tullut pyöriteltyä ihan helvetisti, ja jotenkin innostuin, kun jannut olivat saaneet edeltävään materiaaliin otettua kunnon kaulaa, ja tässä on semmoista naamalle tulevaa primitiivistä raivoa!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Viidettä biisiä pyörittelin hetken, minkä laittaisin, kun rockiakin tulee kuunneltua aika laidasta laitaan. Päädyin tähän Free-bändin ’All Right Now’ -biisiin, joka on itselle yksi parhaista ikinä julkaistuista rockbiiseistä. Tätä kuunnellut tässä keväälläkin aika usein, ja jotenkin sieltä löytää aina vaan uusia pieniä hienouksia, mitä ei aiemmin ole huomannut. Olisiko AC/DC tai moni muu bändi edes olemassa ilman tätä biisiä…”

https://www.facebook.com/korpsesoturi/
https://www.youtube.com/channel/UC_HJvy14qB9M3CXR-gNw3cw/featured
https://www.instagram.com/korpsesoturi_official/
https://korpsesoturi.bandcamp.com/releases

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkelisarjan aiemmat jaksot löydät täältä.