Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Juho Viinikanoja (Slow Fall)

Kuvaaja: Kari Kerosalo

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 49. osassa ääneen päästetään oululaisessa melodista death metalia soittavassa Slow Fall -orkesterissa kitaristin virkaa hoitava Juho Viinikanoja. Voit katsoa Juhon valinnat ja perustelut valintoihin liittyen tästä:

Katatonian uusin albumi ’City Burials’ on osoittautunut tehokuuntelussa aivan jumalattoman kovaksi levyksi, ja se ei kalpene tippakaan bändin omille klassikoille. Ja hei, kuinka moni muu bändi pystyy samaan 11. studiolevyllään? Sanoisin, että vuoden kovin levy tähän mennessä.”

Nightwish löi uudella ’Human. :||: Nature.’ -albumillaan tiskiin sellaisen levyn, että meinasi aluksi olla vanha fani sen kanssa hieman lirissä. Onneksi usko Holopaisen & Co. tekemisiin oli vahva, ja levy aukesi kuin aukesikin kuuntelukertojen myötä. ’Shoemaker’ on varmasti ollut tähän mennessä kuunnelluin biisini vuonna 2020. Biisin lopun Floorin sopraanolaulut saa aikaa sellaiset ’kokovartalokylmikset’, että voi morjens.”

”Tekijämiesten black metalia Suomesta. Levynsä ”’The Womb of Zero’ on myös pyörinyt soittimessa ahkerasti, ja tämä biisi on kenties noussut levyn huippuhetkeksi. Biisin kertosäe jää päähän soimaan päiviksi eteenpäin.”

Torchia teki jo kovan vaikutuksen vuoden 2017 debyytillään ’Of Curses and Grief’, mutta uusi ’The Coven’ pistää vielä pykälää paremmaksi. On nimittäin mahtavaa kuunnella melodisen death metalia genressä jotain sellaista, josta välittyy aito vaaran tunne sekä soittamisen riemu. Hiili Hiilesmaan ruuvaamasta tuotannosta myös iso plussa.”

”Olen musiikin kuuntelijana vähän sellainen, että jos löydän edes yhden uuden hyvän bändin vuotta kohti, niin se on jo kova saavutus. Tänä vuonna ns. ’puskista’ tullut levy oli kreikkalaisen On Thorns I Layn uusin albumi ’Threnos’. Levyllä leijailee vahva 90-luvun metallin tuoksu ja sekös meikäläistä ilahduttaa vielä entisestään. Helevetin kova.”

Voit tutustua Juho Viinikanojan yhtyeeseen Slow Falliin paremmin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua