Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Jukka Hiltunen (Black Royal)

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia purettiin ja vapautta lisättiin. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 85. osassa tutustutaan Hiltusen Jukan biisivalintoihin. Jukka soittaa tamperelaisessa Black Royal -nimisessä yhtyeessä, joka yhdistelee musiikissaan stoner rock- ja sludge metal -elementtejä.

”Perin eriskummallinen vuosi on ollut tämä 2020. Black Royalin kanssa julkaisimme uuden levyn ’Firebride’ helmikuussa ja ennätimme heti julkaisun jälkeen käydä pyörähtämässä Euroopassa soittamassa kasan ikimuistoisia keikkoja. Mutta paljon jäi koronan puhjettua ns. piippuun. Keikkoja peruttiin nippu, ja tulevaisuus luonnollisesti huolestuttaa. Levy on saanut kuitenkin hyvän vastaanoton, ja lavoille on bändilla hirveä hinku heti, kun se on taas mahdollista. Poikkeusaika tosin on siinä suhteessa käytetty bändissä hyväksi, että uutta materiaalia on jo pukannut seuraavaa levyä ajatellen. Onneksi maailmassa on hienoa musiikkia, jonka kautta voi hakea lohdutusta ja iloa tähän omituiseen tilanteeseen. Tässä muutama biisi, jotka ovat soineet allekirjoittaneella viime aikoina.”

Voit katsastaa Jukan valinnat sekä lukea niiden perustelut tästä:

”Tämä biisi ja Bombus yleensäkin sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ehkä yksi eniten kuunnelluista kappaleista myös BR:n keikkabussissa.”

”Ehdottomia suosikkibändejäni, ja olisin voinut laittaa minkä tahansa kappaleen tältä brittinelikolta, mutta tämä sopinee tähän hetkeen nimensä puolesta melko hyvin.”

”Aivan upea biisi kaikessa surumielisyydessään. Kyseistä livepätkää on tullut tuijotettua koronan keskellä YouTubesta useita kertoja. Windsteinin laulusoundi on vain yksinkertaisesti puhutteleva.”

”Viime kuukausina on jostakin ihme syystä tullut kuunneltua mahdottomasti kasaritukkaheviä ja AOR:ää, ja siitä luonnollisena seurauksena tämä bändikin on runsaasti soinut luureissani.”

”Kauheesti ruotsalaisia tulee tähän mun listaukseen… Kestosuosikkeja myös tämä bändi. STAH teki koronan aikana todella hienon ja maanläheisen livestreamin, joka jäi itselle vahvasti mieleen. Tämä biisi uusimmalta levyltä ponnahti kyseisestä streamista itselle korvamadoksi.”

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua