Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Lassi Mäki-Kala (Palehørse)

Kirjoittanut Johanna Ania - 13.6.2020

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 70. osassa tutustutaan tamperelaisen progressiivista metallia soittavan Palehørsen nokkamiehen, Lassi Mäki-Kalan, biisivalintoihin. Voit katsoa Lassin valinnat perusteluineen tästä:

”Koronan myötä heräsi kova tarve kuunnella/katsella livetaltiointeja. Kyseinen prosessi täytyi aloittaa ehkä yhdestä kovimmista live-albumeista ja sen avausraidasta.”

”Mahtava esimerkki yhtyeestä, jonka musiikki hoitaa kaiken puhumisen. Ei ole tarvetta keskiaikaisille linnalavasteille, lentokoneille, moottoripyörille tai meikeille. Järjettömän kova yhtye, keikka ja sen lopetusbiisi.”

”Lomakauden parasta herkkua kuunneltavaksi näin mökillä Rautaveden äärellä. Lähituotettua luomu-HC:tä Sastamalasta. Ainoa yhtye, joka ei tarvitse livetaltiointia päästäkseen livefiilikseen. Kokopitkää odotellessa. 😉”

”Rockin ja metallin täydellinen siitos. Toimii mahtavasti uudellakin vokalistilla. Hiljattain julkaistu ’Splid’ on yksi kovimmista tänä vuonna julkaistuista albumeista. Kyseinen biisi on vanhempaa tuotantoa, mutta sitäkin timanttisempi livebiisi.”

”Eipä tällaista muut voi tehdä. Kanadan lahja multiversumille.”

Palehørsen verkkosivut

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.