Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Markus Teeäär (Metsatöll)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 34. osassa vuoronsa saa virolaisen folk metal -yhtyeen Metsatöllin laulaja-kitaristi Markus Teeäär, jonka valinnat ovat seuraavanlaisia:

”On kiva herätä aamulla rauhallisen biisin kanssa. En ole ennen kovin paljoa kuunnellut Alcestia, mutta juuri tällaisesta tykkään. Nyt karanteeniaikana tämä on noussut korkealle listallani.”

Moonsorrow on mielestäni paras suomalainen bändi ja tämä paras suomalainen biisi. Tätä on nyt illalla tosi hyvä kuunnella jos on aikaa – ja nythän on aikaa kuunnella näitä pitkiä biisejä. Sävellys on ihanteellinen, kiitos tästä Pohjoisen naapurit!”

”Vielä yksi biisi Suomen muusikoilta. Stone on mielestäni bändi, joka ansaitsisi olla siellä, missä Metallica tai Slayer nyt on, koska nämä kaverit on parhaita ikinä. Nyt on aika kuunnella menneisyyden ja mun nuoruuden listalla paljon soinut kappale. Kuunnelkaa tätä rytmiä ja kaikkea. Suomalaiset on hyviä, siitä ei pääse mihinkään…”

Voivod on yksi mun lempibändeistä. En tiedä miksi, mutta nillä on tällainen niin toisenlainen energia, ja tämä on yksi heidän parhaista biiseistä. Tällainen easy listening tosi hyvällä thrash-maulla. Kuunnelkaa vaan ja päät pyörimään.”

”Löysin tämän bändin nyt karanteeniaikana YouTubesta ja helvetti miten hyvä riffi. Tää on nyt pyörinyt koko viikon mun listalla. Hyvä, että silti löydän uutta kuunneltavaa lisättäväksi karanteenilistalleni. Kaikkea hyvää teille sinne Suomeen ja terveiset Metsatölliltä!”

Metsatöllin musiikkiin voit tutustua paremmin täällä:

Artikkelisarjan aiemmat jaksot löydät täältä.

Kommentoi julkaisua