Kuva: Kalle Marjamäki

Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Molli (Riesa)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.5.2020
Kuva: Kalle Marjamäki

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 41. osassa ääneen päästetään punk-möykkäyhtye RiESAn laulaja Molli. Voit katsoa Mollin valinnat perusteluineen tästä:

”Killing Joke on yksittäisistä bändeistä soinut viime aikoina eniten. Periaatteessa vanha tuttu, mutta nyt ollut käynnissä laajamittaisempi tuotannon haltuunotto ja suhteen syventäminen. Hienoa musiikkia, hienoja sanoituksia ja yleisesti todella kova meininki. Ja jos koronalistaa tehdään, niin tällähän on hyvä lähteä liikkeelle.”

”Diggailin jo aikanaan Lapset-orkesteria, siitä Elonkerjuun kautta nykypäivään on tullut tätä herraa kuunneltua. Tämä viimeisin sinkku jotenkin räjähti silmille, ja malttamattomana odotan, mitä seuraavaksi. Lopun kliimaksi on härkäisen ihana.”

”Tämä bändi on kiehtonut pitkään, mutta siitä ei ole vain saanut otetta. Nyt kuitenkin pakottavassa uuden musiikin puutostilassa tilasin uusimman ”Mestarin kynsi” -levyn, ja niin oli kansilehti kädessä maailma kauniimpi ja kaikki selkeämpää. Onton lyriikoista tulee monin paikoin mieleen Läjä Äijälä, ja ne pitävät hienosti pitkät ja polveilevat sävellykset nipussa. Puhtaasti biisinä nostaisin tähän ’Kuulen ääniä maan alta’, mutta laitetaan musiikkivideon takia tämä. Ja aivan oikeasti oikeasti suosittelen koko vitun levyä alusta loppuun.”

”Jos Oranssin Pazuzun jälkeen kaipaa ns. raikastinta, niin tämä ajanee sen asian. Niitä suht harvinaisia kertoja, kun termi ’hyvän mielen biisi’ oikeasti tarkoittaa hyvän mielen biisiä.”

”Paras punk-biisi pitkään aikaan, sanoituksessa paljon asiaa. Pidän aiemmistakin levyistä, mutta tällä kolmannella bändi on löytänyt selvästi isomman vaihteen. Tämän varjolla pääsen mainitsemaan myös suuret rakkauteni Kumikamelin ja Stam1nan, joista Toppo Koponen ja Kaikka Kangasmäki myös tässä orkesterissa. Niitäkään bändejä ei voi kuunnella liikaa.”

Voit tutustua Mollin yhtyeeseen RiESAan paremmin kuuntelemalla bändin tuoreen kappaleen ”Moukanmoukari” tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.