Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Netta Laurenne (Smackbound)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.6.2020

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Halusimme piristää yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia on purettu, vapautta on lisätty. Sitä, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko toisia tulemisia ja uusia keinoja selvitä, jää nähtäväksi. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malmin kaivaja on tavoitettu. Sarjan 80. osassa tutustutaan puolestaan hiljattain debyyttialbuminsa julkaisseen Smackboundin laulajaan Netta Laurenteeseen:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Pain of Salvation on lempibändini ja ’To the Shoreline’ biisinä on mulle henkilökohtaisesti sellainen, josta olen hakenut aina sekä voimaa että lohtua. Meri aiheena on myös minulle tosi läheinen.”

”Bluesrockin fanina pidän Bonamassan tyylistä suuresti. Tämä biisi on oma voimabiisini, ja olen jopa tehnyt tästä oman cover-version.”

Dion ääni on täysin omaa laatuaan, sielukas, soiva ja voimakas. Tämä biisi on ollut tänä keväänä paljon kuuntelussa, kun olen tarvinnut energiaa.”

”Tässä Acceptin biisissä on kerta kaikkiaan hyvää asennetta!”

Symphony X oli se bändi, joka tutustutti mut metallimusaan. Russel Allenin ääni on monisävyinen, ja kappaleissa teknisyyttä tasapainottaa hienosti melodiset lauluosuudet. ’V- The New Mythology Suite’ on albumina kaikkinensa hyvin tuttu, mutta huomaan tänä keväänä kuunnelleeni enemmän ’Absence of Light’ -biisiä.”

Netan yhtyeeseen Smackboundiin voit tutustua paremmin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.