Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Samuli Federley

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.6.2020

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa halusimme piristää lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia on purettu ja vapautta lisätty. Nähtäväksi jää, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko uusia selviytymiskeinoja vaativia toisia tulemisia. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 77. osassa tutustutaan soolouraa tekevään kitaristi Samuli Federleyhin. Voit katsoa Samulin valinnat perusteluineen tästä:

”Devin on minulle ikuinen inspiraation lähde, ja koko hahmo on kaikessa persoonallisuudessaan hyvin mielenkiintoinen seurattava. Kyseisessä kappaleessa ei häpeillä pätkääkään, ja sen eeppisyys saa väkisinkin suupielet ylöspäin. Voin suositella lähes mitä vaan Devinin tuotannosta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Vanha kunnon Pantera toimii pettämättömästi oivallisena kaljanjuontimusana ja tietenkin muutenkin. Biisin ankaran tarttuva groove vei mukanaan, ja bändin yhteissoitto ja svengi ovat vertaansa vailla. Dimen kitarointia ei voi myöskään olla ihailematta – ja millä vimmalla tässäkin biisissä tulkitaan!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”80-luvun lapsena minussa elää erottamattomana neonvaloissa kylpevä sekä spandekseihin luottava musiikki. H.E.A.T tuo kasarimusan tyylikkäästi tälle vuosituhannelle tuoden siihen raikkaan tatsin, ja etenkin bändin laulaja hoitaa tonttinsa suvereenisti. Loistavaa hyvänmielen musiikkia, jolla viikonloppu käynnistyy tehokkaasti.”

”Tämä Lähi-Idän lupaus metallille on minulle uusi tuttavuus. Itämaiset melodiat ja tunnelmat ovat aina puhutelleet minua, ja tässä ne yhdistyvät nerokkaasti hyvin toteutettuun metalliin. Sävellykset, sovitukset ja suoritukset ovat priimaa ja taaskin huomio kiinnittyy loistavaan laulajaan, joka vie biisejä eteenpäin korkealla intensiteetillä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kun hommat on vietävä asteen överin puolelle, niin Turmion Kätilöt siivittää meiningin sille tielle. Kävin todistamassa bändin livekuntoa loppuvuonna Circuksessa, ja meno oli mitä oivallisin. Hienoa musiikkia uniikilla konseptilla mitään säästelemättä.”

Samuli Federleyn omaan musiikkiin voit tutustua paremmin tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.