Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Teemu Vähäkangas (Unshine / Bloodride)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 37. jaksossa ääneen päästetään – ja -yhtyeistä tuttu kitaristi Teemu Vähäkangas. Korona-rajoitteet sattuivat Bloodriden kohdallekin, koska huhtikuussa bändin oli tarkoitus kiertää Eurooppaa Six Feet Underin kanssa. Teemu sanoittaa omia valintojaan yleisesti näin:

”Vaikka pirusti uusia piristävän päteviä bändejä onkin tullut kehiin, niin kummasti vaan vanhan pierun mieli palaa näihin tiettyihin helmiin, joista nyt teille noukin muutamat. Joukossa on myös muutamia livepätkiä, koska niissä on voimaa ja elämää, erehdyksiä ja inhimillisyyttä. Yleensä ne ovat kivempia kuunnella kuin levyversiot. Mun mielestä. Netti on täynnä mainioita virallisia ja epävirallisia livevetoja, ja niiden kanssa voi viettää ihan määrättömästi aikaa, joten ei kun surffamaan!”

Teemun valinnat päivien piristykseksi löydät tästä:

”Paskat hetket ja ajat vaatii voimaa. Bolt Throwerilta sitä löytyi. Toivottomuudessakin on aina toivoa.”

”Jossain vaiheessa meni vuosia, ettei tullut Raatoon pahemmin koskettua, mutta viime ajat ovat jostain kumman syystä taas tuoneet asian ääreen.”

”Niin tiukka kuin bändi olikin, tämä on hyvä näyttö siitä, että joskus tempo voi olla vain hitusen liian kova. Tuolla turneella (vuosi 1989 muistaakseni) lämppäsivät muuten Candlemassia, joten ei ihme, että rennompaan tahtiin tottunut yleisö oli kaahauksesta vähän ihmeissään ja vaisuna. Koko setti on ihan pirun viihdyttävä. Thrash!!!”

”Nahkaa ja niittejä koko rahalla. Judas Priestin kulta-aikoja ehdottomasti. Black Sabbath ja Judas Priest, se oli se kanta, josta äärempi metalli otti pohjansa. Kannattaa luurata myös tämä kokonainen livekokonaisuus.”

”Ehkä valloittavinta metelöintiä ikinä. Ukot väänsivät punkkia, yyberjamia, krauttijumia, jazzia ja ties mitä with style. Nyt piti vaan lähinnä arpoa jokin kelvollinen videontynkä heidän tuotannostaan. Näin se homma kuulkaa tehdään.”

Teemun valintojen lisäksi tästä voit katsella, kuinka mieheltä itseltään luontuu niin thrash metal kuin gootimpi tunnelmointikin. Voit tutustua miehen yhtyeisiin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat jaksot löydät täältä.

Kommentoi julkaisua