Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Teemu Vorho (Disrupt the Signal / Another Hot Spring)

Koronavirus poisti hetkellisesti vapauden olla, tulla ja mennä. Halusimme piristää yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- ja metallimuusikoiden kanssa lukijoidemme arkea pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat koronakaranteenissaan luukuttaneet. Juhannuksen kynnyksellä rajoituksia on purettu, vapautta on lisätty. Sitä, oliko tämä tässä, vai tapahtuuko toisia tulemisia ja uusia keinoja selvitä, jää nähtäväksi. Jo (toivottavasti) tutuksi tullut Viisi biisiä piristämään korona-arkea -sarja sen sijaan jatkuu niin kauan, kunnes viimeinenkin rokkari ja malminkaivaja on tavoitettu. Sarjan 84. osassa päästetään ääneen juuri esikoisalbuminsa ”connection: LOST” julkaisseessa Disrupt the Signal -yhtyeessä sekä Another Hot Springissä bassoa soittava Teemu Vorho. Pohjustuksena valinnoilleen Teemu kertoo:

”Kulunut kevät on ollut aika erilainen kuin edelliset. Ei ole voinut mennä ja tulla miten haluaa, työpaikalla on ollut sopeutumista uuteen, ja musiikkikuviotkin ovat saaneet osakseen uudelleenjärjestelyä. Toimin basistina kahdessa eri kokoonpanossa. Keikat ovat olleet poissa kuvioista maaliskuusta lähtien pääbändilläni Another Hot Springillä, ja studioon pääsy uuden albumin tienoilta siirtyi alkuvuodesta pitkälle eteenpäin. Vasta viime viikolla saimme äänityshommat käyntiin. Toisen yhtyeen, Disrupt the Signalin, kanssa äänitimme esikoisalbumin koronasta huolimatta. Nykyaika ja kotistudiot mahdollistivat tämän, tulipahan sekin sitten kokeiltua – ’etä-äänitys’.”

Voit katsoa Teemun valinnat perusteluineen tästä:

”Se, mitä keväällä joutui oman musan kuuntelun puolesta tekemään paljon enemmän kuin yleensä, oli uuden musiikin etsiminen. Kotona on koko ajan luurit päässä tai levysoitin pauhaamassa, joten samojen biisien kuunteluun olisi hajonnut pää jo aikoja sitten. Annisokay on melko tuore metalcore-yhtye Saksan maalta, ja tämä uusin single ’STFU’ iskee itselle samaan tyyliin kuin jos ajaisi rekalla päin tiiliseinää.”

”Yksi all time favourite -bändeistäni eli ADTR julkaisi jo viime elokuussa ensimmäisen singlen tältä uusimmalta tulevalta levyltään ’You’re Welcome’. Levyn oli tarkoitus alun perin ilmestyä jo viime vuonna, mutta sitä on nyt lykätty jo kolmeen otteeseen eteenpäin. Albumin puutteessa on tullut kulutettua ’Resentment’-singleä ehkä hävyttömänkin paljon. Ehkä se levykin sieltä joskus saapuu.”

”Löysin tämän bändin uudelleen viime vuonna. Olin joskus aiemmin kuunnellut vanhempaa tuotantoa mutten ollut päässyt sisälle musiikkiin. Kun ’Popular Monster’ sitten osui omiin suosituksiin, tuli sellainen ahaa-elämys tähän soundiin, ja biisin kautta on sitten tullut lisäiltyä sitä vanhempaakin katalogia omille listoille. Tykkään suuresti, miten Ronnie Radke säveltää biisejä, ja fanitan miehen lyyrikon ja räppärin taitoja, vaikken muuten ole mikään räpin suurkuluttaja.”

”Bändin uusin tuotos ’Trauma’ tuli ulos jo 2019, enkä ole vieläkään saanut hommattua sitä vinyylihyllyyni jostain syystä. Omissa kirjoissani yksi kokonaisimmista albumeista, jonka olen kuullut. Redditin musiikkipalstoja lukiessa olen huomannut, että mielipiteet ovat hyvin jakautuneita, bändiä joko vihataan tai rakastetaan. Jälkimmäiseen osastoon kuuluu allekirjoittanut. Ehdin nähdä alkuvuodesta bändin livenä Tavastialla, ja sen jälkeen etenkin tämä biisi on iskenyt entistä kovemmin joka kuuntelukerralla. Kaikki yksinkertaisesti toimii!”

”Ihmettelin tätä kirjoittaessani, ettei tehnyt edes mieli laittaa yhtään Dream Theaterin biisiä tähän, vaikka jos kysyttäisiin suosikkibändiä, en miettisi asiaa kauaa. Ehkä se tarkoittaa sitä, että uuden musiikin löytäminen on onnistunut melko hyvin tänä keväänä. Dayseekerin jätkät laittoivat viime vuonna uuden lätyn pihalle, ja kovaa settiä alusta loppuun, se sanottakoon. Yksittäinen kappale piti valita, ja tämä ’The Color Black’ nidottuna sille tarkoitettuun intropätkään ’The Embers Glow’ vie voiton. Miltei kuusiminuuttinen emotionaalinen vuoristorata.”

”Aika core-painotteista musaa tuli valittua tällä kertaa. Johtunee varmaan myös siitä, että kevään aikana äänitimme tosiaan Disrupt the Signalin uutta levyä, joka tupsahti ulos kesäkuussa. Seuraava fokus on sitten Another Hot Springin albumissa, ja eiköhän se hetkellinen musamaku mukaudu sen mukana enemmän taas sinne kevyempään pop-punk-suuntaan.”

Disrupt the Signal Facebookissa
Disrupt the Signal Instagramissa

Another Hot Spring Facebookissa
Another Hot Spring Instagramissa

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua