Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Tomi Tajakka (Steve ’n’ Seagulls)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 45. osassa ääneen päästetään taidokkailla cover-versioillaan maailmalla mainetta niittäneen Steve ’n’ Seagullsin Tomi Tajakka. Voit lukea Tomin valinnat ja kuunnella kappaleet tästä:

”Neil Youngin musiikki on soitossa jatkuvasti, myös tänä pandemia-aikana. Lapsuudesta asti, ensin VHS-kasettina, sitten vinyylinä, sitten CD:nä ja taas vinyylinä elämässä mukana kulkanut levy. Ehkä omaan makuuni paras live-tallenne ja NY&CH parhaimmillaan. Kerrostalon kokoinen kitarariffi sytytti jo lapsena. Myös videolla yleisössä näkyvät erilaiset ysärihahmot ovat ihan täyttä timanttia!”

”Tämä levy ja kyseinen mies ja kitara -versio on soinut paljon viime viikkoina. Mahtava tunnelma ja hieno osoitus Bob Marleyn biisintekokyvyistä. Marleyn tuotantoa tulee kuunneltua jaksoittain, nyt näköjään on semmoinen jakso käynnissä. Yleensä bändikokonaisuutta on siisti kuunnella, mutta tämä riisuttu versio iskee juuri nyt. Mistäpä näitä syitä tietää?”

”Uutta Nightwishiä on tullut kuunneltua jonkin verran, ja tätä biisiä ehkä eniten. Aivan samoin, kuin edellinen levy, tämäkin tuntuu vaativan enemmän kuuntelukertoja ja aukeaa paremmin koko ajan. Onhan tässä kyllä hienoa sekin, että on varmaan tehty just semmoista musiikkia kuin on haluttu. Eikä olla menty sieltä missä, Jarkko Viinamäkeä lainatakseni, aira on samulin. Ja varmaan ei erikseen tarvitse mainita Kai Hahdon rummuttelua, mutta mainitaan nyt kuitenkin.”

”Ylä-Savon sheriffi ja Vieremän lauluniekka kiteyttää suomalaisuutta tässä kyllä niin terävästi, että harvoin kiteytetään. Kahvittelun ystävänä kaipaan kahvittelua niin paljon, että aion tämän perkeleen pandemian helpotettua juoda kahvia oikein tuelta ja hartaasti. Biisissä myös komppiryhmänä Ylä-Savon tiukkaa soittajaosaamista. Tässä ei tarvitse edes vetää kotiinpäin, mahtava biisi ja tallenne! Beibe, sä oot syntyny santsaamaan!”

Ghost on levylautasella ja kuulokkeilla aikalailla viikoittain. Onhan tämä nyt yksi 2000-luvun kovimmista biiseistä. Kaikki ei ole samaa mieltä, mutta sekin on ok. Tuotanto on sen verran kovatasoista, että tähän olisi aika helevetin monta vaihtoehtoista biisiä orkesterilta, mutta laitetaan nyt tämä. Riffi, kertsi, soundit ja kaikki toimii ja jytää! Ja kova myös livenä. Seuraavan Papa-reinkarnaation edesottamuksia odotellessa…”

Voit tutustua Tomi Tajakan yhtyeen Steve ’n’ Seagullsin musiikkiin tästä:

Artikkelisarjan aiemmat osat löydät täältä.

Kommentoi julkaisua