Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Tuomas Saukkonen (Wolfheart / Before The Dawn / Dawn of Solace)

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaisista viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotonaan perheensä kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä eri kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa eri muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan kuudennessa osassa ääneen päästetään todellinen metallimusiikin monitoimimies Tuomas Saukkonen, jonka luotsaama julkaisee tänään myös uuden ”Wolves of Karelia” -nimisen albuminsa Napalm Recordsin kautta. Mies alustaa valintojaan seuraavasti:

”Sanokaa mitä sanotte, mutta ’zombie apocalypse’ sieltä on tulossa. Viikko tai pari, ja sit alkaa koronauhrit availemaan ruumissäkkejä sisäpuolelta. Tässä vähän taustamusiikkia elävien kalmojen kokoontumisajoihin.”

Voit katsastaa Tuomaksen korona-arkea piristävät biisit perusteluineen tästä:

”Eräänlaisena introna ja lämmittelynä toimii länsinaapurin iätön musiikkikappale siitä, kun kuolema tulee, mutta elämä jatkuu.”

”Käytännön miehenä ja oman elämäni Puuha-Petenä valmistautuisin tulevaan perusasioiden äärellä. Jos tai kun leffat perustuvat faktaan, niin pääosuma nappaa kalmolta parhaan vauhdin pois, ja reiluuden nimissä ei hiivitä selän taakse, vaan pajotetaan suoraan silmien väliin.”

”Vanhaa kunnon ’lekalla kuolleista noussutta naamaan’ -temppua tehokkaampi, mutta hieman työläämpi tapa on kantaa matkassa sahaa ja vanhan metsurin elkein parilla vedolla tasoittaa olkapäiden välissä oleva nyppylä. Siitä voi vielä vatupassilla kattoa, että linja on tasanen. Vaikka kaikki kuollaan ja hukutaan paskaan, ei silti tarttee alkaa tekemään sutta ja sekundaa.”

”Aika pitkälti on kiinni olkapäästä, joka lekaa liikuttaa, tai ranteesta, joka antaa sahalle kyytiä, että kumpi ’sodan’ osapuoli etenee ja kumpi peruuttaa. Jos heillä, ’kenestä elämä ei irti päästä’, on vielä rytmitaju tallella, niin kyseinen ralli antaa tempon vasemmalle jalalle myös vihollisen leiriin.”

”Lopulta kuitenkin käy kylmät, ja maailman viimeisillä hetkillä voi laittaa vähän melankolisempaa taustalle ja katsella, miten sienipilvet nousevat horisontissa.”

Voit kuunnella Wolfheartin tuoreen ”Wolves Of Karelia” -albumin tästä:

Kommentoi julkaisua