Viisi syytä, miksi sinun olisi pitänyt olla Guns N´ Rosesin spektaakkelissa Hämeenlinnassa

Guns N` Roses – Not In This Lifetime Tour @ Kantolan Tapahtumapuisto, Hämeenlinna

Yhdysvaltalainen rockin legenda Guns N’ Roses saapui ”Not In This Lifetime” -nimisen järjettömään suosioon nousseen kiertueen tiimoilta Suomeen esiintymään 1. päivä heinäkuuta loppuunmyydyssä kaiken kaikkiaan 55 000 ihmistä vetävässä Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa. Vaikkakin yhtye odotutti vanhoille tavoilleen tyypillisesti fanejaan lähes 45 minuutin ajan ennen keikkansa aloittamista, soitti bändi silti erittäin väkevän ja loppujen lopuksi myös onnistuneen keikan muutamista heikkouksista huolimatta. Listasimme teille viisi syytä, miksi yhtyeen spektaakkeli Hämeenlinnassa olisi ehdottomasti ollut kokemisen arvoinen.

1. Yhtyeen keulahahmo Axl Rose on edelleen rocktähti isolla ärrällä. Axlin karisma lavalla on aivan omaa luokkaansa, ja vaikkakaan mies ei ole enää nuoruusvuosiensa terässä, osoitti hän silti selviävänsä kolmen tunnin mittaisesta keikasta upeasti ilman suurempia vaikeuksia.

Guns N` Roses – Not In This Lifetime Tour @ Kantolan Tapahtumapuisto, Hämeenlinna

2. Kitaristi Slash osoitti Hämeenlinnassa lavalla olevansa korvaamaton osa Gunnareiden livekeikkaa. Miehen upeat soolot antoivat muulle bändille hieman aikaa hengähtää ja levätä pitkän keikan tiimellyksessä. Ehdottomasti yksi parhaista ellei jopa paras kitaristi rockin saralla koskaan.

3. Vaikkakaan yleisö ei varmasti sitä odottanut, keikka oli kaiken kaikkiaan melkoisen visuaalinen elämys. Lavalla tapahtui valojen ja tulen muodossa koko ajan, ja saatiinhan keikan tiimellyksessä taivaalle myös muutamat varsin näyttävät raketit pimenevässä illassa.

4. ”Welcome To The Jungle”, ”November Rain” sekä ”Sweet Child O’ Minen” kaltaisten hittien kuuleminen livenä Axlin, Slashin ja Duffin soittamana on niin harvinaista herkkua, että jo pelkästään sen takia olisi keikalla pitänyt olla. Yhtye suoriutui klassikoistaan mallikkaasti, ja yleisö tuntui saavan uutta energiaa lavalta kyseisten kappaleiden aikana.

5. Tapahtuman puitteet. Vaikka jonot hetkittäin kasvoivat jopa kohtuuttoman pitkiksi, oli tapahtuma silti mielestäni suureen väkimäärään nähden erinomaisesti järjestetty. Kantolan tapahtumapuisto sopii loistavasti alueeksi suurille konserteille, ja kelitkin olivat oikein suotuisat.

Guns N` Roses – Not In This Lifetime Tour @ Kantolan Tapahtumapuisto, Hämeenlinna

Kommentoi julkaisua