Cyhra Pakkahuone 29.3.

Viisi biisiä piristämään korona-arkea: Euge Valovirta (Cyhra)

Kirjoittanut Johanna Ania - 12.6.2020
Kuva: Lauri Hämäläinen

Koronaviruksen poistaman vapauden vuoksi monet suomalaiset viettävät aikaansa tällä hetkellä lähinnä kotona perheen kanssa tai etätöitä tehden. Päätimme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten rock- sekä metallimuusikoiden kanssa piristää teidän arkeanne pienellä artikkelisarjalla, jossa muusikot listaavat teille kuunneltavaksi viisi kappaletta, joita he ovat omassa koronakaranteenissaan viime aikoina kuunnelleet. Sarjan 69. osassa tutustutaan muun muassa Cyhrasta tunnettuun kitaristi Euge Valovirtaan. Voit katsoa Eugen valinnat perusteluineen tästä:

”Digannut bändistä jo parikymmentä vuotta ja edelleen toimii kuin se kuuluisa junan vessa. Hemmetin hyviä riffejä, armotonta groovea ja Randy Blythe karjumassa pää punaisena, niin eihän siitä metallibiisi enää paljoa parane. Innolla odotan uutta levyä, koska nyt julkaistut neljä sinkkua lupaavat jälleen kerran erittäin tiukkaa lättyä.”

”Vähän kevyempi ralli Luleån hardcore punkkareilta, mutta ai että miten hieno! Sanoitukset osuu ja uppoo, kun taidetaan olla aika samaa ikäluokkaa laulajansa kanssa.”

”Uusi tuttavuus mulle ja voi jumalauta, mikä groove! Texasin pojat pistää menemään Panteran hengessä, niin että tyrät rytkyy.”

”Hieno biisi, minkä mukana tulee usein jammailtua keihään kanssa. Sanoituksetkin täyttä asiaa. Digannut bändistä teinistä asti, ja ai että miten hienoa soittoa tässäkin biisissä. Vähemmän on usein enemmän. Sen kun muistais itsekin välillä 😊.”

”Sama homma kuin Allman Brothersin kanssa; tulee jammailtua keihäällä usein koko levyn mukana, ja tän biisin päälle on erityisen hieno tunnelmoida Stratolla maukkaita likkejä pentatonisesta ja ottaa iisisti.”

Voit tutustua Cyhraan ja Eugen soolotuotantoon tästä:

Artikkelisarjan aiemmat jaksot löydät täältä.