Kuva: Ville Henrik Priha

Vinksahtanutta mustaa industrialia tekevä Ωblivion Gate julkaisee kolmannen albuminsa ensi vuonna

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.11.2023

Tampereelta käsin vaikuttavan yhdysvaltalaislähtöisen muusikon Matron Thornin luotsaama Ωblivion Gate on julkaissut apokalyptisen rakkauslaulun ”Acolyte”. Kappale on ensimmäinen single yhtyeen kolmannelta täyspitkältä albumilta ”Thrill Kill Noir”, joka julkaistaan keväällä 2024.

Floridassa syntyneen Matron Thornin Suomessa 2018 perustaman doom metal -projekti Ωblivion Gaten musiikki ei ole missään vaiheessa asettunut lokeroihin. Se tunkeutuu toistuvasti ja vastuuttomasti kokeellisille alueille. Debyyttialbumi ”Wisdom of the Grave” (2020) on doom-metal-hybridi 90-luvun alun grungen ja goottirockin kanssa. Se loi pohjan sille suunnalle, mikä johti sittemmin metallisen soundin hiipumiseen ja mustan industrial-soundin kehittymiseen. Kakkosalbumi ”Flowers in the Wreckage of Dreams” (2022) on tarina nuoresta tytöstä, joka pakenee yksinkertaista elämää jahdatakseen unelmiaan tähdestä enkelten kaupungissa, johtaen tuskallisen melankoliseen, mutta kauniiseen lopputulemaan. Elektrobiitit, eteeriset syntetisaattorit, iskevät kitarat ja synkkä laulu sekoittuvat vietteleviin naisääniin luoden synkän, unenomaisen matkan Etelä-Floridan alamaailman halki.

Ωblivion Gate jatkaa muodonmuutostaan ja kelluu oman synkän evoluution vietävänä kehittyen jatkuvasti omaperäisenä ja röyhkeänä. Pimeydestä kumpuava tuleva kolmosalbumi ”Thrill Kill Noir” on elokuvamainen synkän meditatiivinen tarina kauneudesta, pakkomielteistä, paheista, tirkistelystä, turmeltuneisuudesta ja halusta hallita sitä kaikkea.

Luetuimmat

Uusimmat