Viranomaiset pidättivät Capitolin Hillin protestiin osallistuneen Iced Earthin Jon Schafferin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.1.2021

Loppiaisena joukko mielenosoittajia tunkeutui sisälle Yhdysvaltain kongressitaloon kesken vuoden 2020 presidentinvaalien valitsijamieskokousta, jossa vahvistettiin vaalien tulosta.

Yksi kongressitalon sisälle tunkeutuneista mielenosoittajista tunnistettiin nopeasti tapahtumien jälkeen metalliyhtye Iced Earthin Jon Schafferiksi, jonka kuvan poliisi julkaisi etsintäkuulutettujen joukossa.

Nyt WISH TV on julkaissut sivuillaan tiedon, jossa Schafferin kerrotaan antautuneen viranomaisille sunnuntaina 17. tammikuuta. WISH TV julkaisi sivuillaan myös viralliset oikeuden pidätysasiakirjat. Mukana on eri valvontakamerakuvia, joista Schaffer on tunnistettavissa. Muusikon kädessä nähdään myös ainetta, joka on asiakirjojen mukaan niin kutsuttua ”bear sprayta” eli vahvaa pippurisumutetta.

Schafferin katsotaan oikeuden mukaan syyllistyneen kuuteen rikkomukseen, jotka ovat tietoisesti ja ilman lupaa rajatulle alueelle tunkeutuminen, hallituksen tekemän työn häiritseminen, tietoinen väkivallan harjoittaminen rajatun alueen ihmisiä tai irtaimistoa kohtaan, väkivaltainen tunkeutuminen ja käytös kongressitalon sisällä sekä mielenosoitus kongressitalon sisällä.

Pidätys vahvistetaan FBI Indianapolisin Twitter-sivuilla.