Virus leviää Loviisasta: Muurahaismies julkaisi uuden ”Virus”-kappaleen musiikkivideon kera

Loviisalainen vaihtoehtorock-yhtye julkaisi uuden ”Virus”-kappaleen musiikkivideon muodossa. Kappale jäi B-laatikkoon bändin debyyttialbumilta ”Kun maailma oli kaunis”, ja muokkaantui lopulliseen muotoonsa koronakaranteenin aikana.

Muurahaismies kertoo kappaleen synnystä:

”Yhtyeen debyyttipitkäsoitto näki päivänvalottomuuden joulukuussa 2019. Pitkäsoitto, jonka post-apokalyptinen tematiikka hehkuu nostradamuslaisuuttaan, ja kansikuvan ’nassetyttö’ jäi kaivelemaan mieltä vielä kevään tullen. KMOK-19 sessioista jäi yksi kappale B-laatikkoon, mutta pian keväällä, syvällä karanteenissa, kellarin uumenissa ihmiskontakteja pakoillessa, syntyi seinän lohkeamista saapuvista muurahaisista algoritmi, joka sytytti yhtyeessä pienen liekin. Nopealla aikataululla viruksen ympärille rakentui teemaan soveltuva liikkuvan kuvan taideteos, joka vie tämän, vuoden 2016 lopulla perustetun, loviisalaisyhtyeen riffivetoisemmalle ja entistä tummemmalle polulle kaksoisvuorten katveeseen.”

Bändi kuvaa yleisesti menoaan:

Muurahaismies on tummia vesiä halkova vaihtoehtoinen rockyhtye, jossa akustispohjaista livesoundia buustaa laulaja-kitaristi Anchin livelooppaus ja efektiarsenaali, Juchan piiskaama electrocajon sekä Mike Marlianan diipit beissilainit! Muurahaismies syntyi lähinnä laulaja-lauluntekijä-tyyliseksi pöytälaatikkoterapiaprojektiksi, mutta meiningit lähti nopeasti niin sanotusti käpälistä. Projektista muodostui yhtye, omakustannejulkaisuja on tullut joka vuosi ja keikkoja alla reilusti!”

Muurahaismies on omaleimainen yhtye, joka jää mieleen – niin hyvässä kuin pahassakin – kuten oikean rockbändin kuuluukin.

Kommentoi julkaisua