Visceral Disgorgen ”Slithering Evisceration” on mainio ja ultrabrutaali dödispläjäys

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 13.9.2019

Amerikkalaisen Visceral Disgorgen death metal ei todellakaan ole mitään perseelle läpsyttelyä, vaan astetta brutaalimpaa murjomista Suffocationin tyyliin. Arvioitavaksi on saapunut ”Slithering Evisceration” -niminen lätty, joka on bändin toinen pitkäsoitto. Yhtyeen ”Ingesting Putridity” -debyytti keräsi kehuja ympäri maailmaa, ja nyt onkin korkea aika julkaista jotain uutta, sillä ensilevystä on aikaa jo kahdeksan vuotta.

Vauhtia ja mutkia löytyy, myös yhteensoitto pelittää ihailtavan hyvin. Brutaalin death metalin tyyliin nähden bändin riffit ovat sangen kekseliäitä ja kieroja. Tämä on seikka, joka kantaa pitkälle ja erottaa Visceral Disgorgen akanoiden seasta. Myös levyn kesto on oikea; intensiivinen puolituntinen ei lannista kuulijaa, vaan mielenkiinto pysyy yllä koko lätyn ajan. Vokaaleihin olisin kaivannut astetta oldschoolimpaa otetta, mutta moderni viemäröintikin hoitaa hommansa kunnialla kotiin. Parhaita biisitäkyjä on likipitäen mahdoton nimetä tappavan tasaisen mäiskinnän tuoksinnasta, mutta levyn vahvuus piileekin monipuolisuuden tai turhan kirjavuuden sijaan ennemmin äärimmäisen ja väkivaltaisen nopeassa pieksennässä, joka ei anna sen kummemmin hengähdystaukoja kuin armoakaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitä ultrabrutaalin death metalin kenttään tulee, on Visceral Disgorge ehdottomasti alansa huippua; saumaton yhteensoitto, kekseliäät riffit sekä oivallinen produktio varmistavat, että bändi muistetaan vielä ensi vuonnakin.

8/10

Kappalelista:

1. Slithering Evisceration
2. Fucked Into Oblivion
3. Architects of Warping Flesh
4. Saprogenic Deformation
5. Absorbed by the Swarm
6. Siphoning Cosmic Sentience
7. Necrotic Biogenesis
8. Spawn of Putridity
9. Transfixed in Torture

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Visceral Disgorge Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat