Vitriolin ”To Bathe from the Throat of Cowardice” on totaalisen väkivaltainen sotatanner

Oregonilainen pyrkii death metalin tähtitaivaalle “To Bathe from the Throat of Cowardice” -nimeä kantavan debyyttialbuminsa myötä. Tämä kuoleman kulkue on ollut toiminnassa periaatteessa jo vuodesta 2011 lähtien, mutta operointi on tapahtunut aiemmin Those Who Lie Beneath -nimellä. Bändille on ehtinyt kertyä jo jonkinlaista meriittiäkin, sillä bändin vuoden 2017 EP “Pain Will Define Their Death” sai kiitosta monelta taholta, jopa siinä määrin, että Century Media kiinnostui yhtyeestä. “To Bathe from the Throat of Cowardice” julkaistaankin kyseisen lafkan kautta. Tyyliltään Vitriol on jossain uuden ja vanhan koulukunnan välimaastossa kuulostaen siten varsin tuoreelta ja ennen kaikkea rehelliseltä tapaukselta. Samaan hengenvetoon todettakoon, että yhtyeen sointia leimaavat myös kimurantti teknisyys ja sangen virtuoosimainen soitinten hallinta.

Vihainen kolminaisuus takoo death metaliaan väkivaltaisella otteella: Kyle Rasmussenin kitara kirskuu ja kalskahtelee viheliäisen kaoottisesti, ja Adam Roethlisbergerin basso taituroi virtuoosimaisesti. Sotakone rumpupatteriston takana kantaa nimeä Scott Walker. Örinäpuoli jakautuu tasan kitaristin ja basistin kesken. Armoton ja väkivaltainen sotatanner käynnistyy vihaisesti ”The Parting of a Neckin” myötä, mutta levyn todelliset helmet kuullaan ”Crowned in Retaliationin” ja nopean teknisen ”Hive Lungsin” muodossa. Muita maininnan arvoisia biisejä lienevät ”The Rope Calls You Brother” sekä hitaamman ja raskaamman puoleinen ”Violence, a Worthy Truth”.

Sotaisa trio taitaa siis niin brutaalin murjonnan kuin sinne tänne meanderoivan taituroinninkin. Kaiken kimurantin kohkaamisen seassa saattaa päämäärä välillä kadota, mutta ruotuun päästään taas onneksi nopeasti. Todettakoon, että ”To Bathe from the Throat of Cowardice” on hyvä pelinavaus bändiltä, eikä se siitä muuksi muutu. Lopuksi on vielä erikseen annettava kiitosta loistavasta kansitaiteesta, joka on itsensä Joe Petagnon käsialaa.

7/10

Kappalelista:

1. The Parting of a Neck
2. Crowned in Retaliation
3. Legacy of Contempt
4. I Drown Nightly
5. The Rope Calls You Brother
6. A Gentle Gift
7. Violence, a Worthy Truth
8. Victim
9. Hive Lungs
10. Pain Will Define Their Death

Vitriol Facebookissa

Kommentoi julkaisua