Voidfallen ravistelee ”The Atlas of Spiritual Apocalypse” -debyyttialbumillaan ihmismielen ahtautta – kiertue Scar Symmetryn kanssa siirtyi ensi vuoteen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 8.10.2021

Voidfallen pääsi viimein perjantaina albumikantaan, kun ”The Atlas of Spiritual Apocalypse” -debyyttilevy naulaa maahan uuden meriitin vuoden 2019 ”The Sinners, the Plague and the Voidfallen” -esikois-EP:n jatkoksi.

Viime kuun puolella ”The Slaves of the Echo Chambers” -singlensä näyttävän videon kera julkaissut bändi niputtaa levylle taidokkaaksi paketiksi kahden vuoden huiman kasvutarinan. Yhdeksän itsenäistä kappaletta muodostavat myös yhtenäisen kokonaisuuden.

”Levyn kantava teema lyriikoiltaan on ihmismielen ahtaus, sen aiheuttama ahdistus sekä sitä seuraavat moraaliset vastakkainasettelut. Levy alkaa tunnelmallisella introlla ja loput kahdeksan biisiä ovat rujoa paahtamista, mutta myös välillä kaunista melodista tunnelmointia. Sävellyksellisesti myös biiseihin on upotettu pieniä tarkoin harkittuja hengähdystaukoja”, Voidfallen tiivistää.

Bändille tämä debyyttilevy on ehdottomasti virstanpylväs, mitä on tehty pitkään ja hartaasti. Hartaasti he odottavat myös keikoille pääsyä. Tämän vuoden puolelle suunniteltu kiertue ruotsalaisen Scar Symmetryn sekä kotimaisen Torchian kanssa siirtyivät ensi vuoteen:

2022
19.10. Lutakko, Jyväskylä
20.10. Utopia Club, Turku
21.10. Olympia Kortteli, Tampere
22.10. On The Rocks, Helsinki