Voit illallistaa Till Lindemannin kanssa Moskovassa – kunhan ensin ostat 100,000 euroa maksavan NFT:n

Kryptovaluuttamaailma kasvaa jatkuvasti, kun uusi teknologia leviää ja eri valuuttoja tulee markkinoille. Yksi musiikkimaailmassakin huomiota keräneet valuutat ovat NFT:t, eli non-fungible tokenit. Kyseessä on lohkoketjutekniikkaan perustuva tapa yksilöidä virtuaalisia kohteita, jotka voidaan kirjata tietyn henkilön omistamaksi.

NFT voi olla oikeastaan mikä tahansa digitaalinen asia: yksittäinen GIF, musiikkikappale, maailman ensimmäinen Twitter-twiitti, meemikuva tai jokin video. Periaatteessa sinun on mahdollista siis omistaa vaikkapa Nyan Cat -gif, jos sitä himoitset. Siis ainakin teknisesti ottaen.

Nyt Rammstein-keulakuva Till Lindemann on hypännyt mukaan NFT-maailmaan. Yhdessä twelve x twelve -meklareiden kanssa Lindemann on laittanut myyntiin GIF-animaatioita konsertistaan Pietarissa, joista jokainen maksaa 299 euroa kappale. Lisäksi myynnissä on aikaisemmin julkaisematon musiikkivideo Lindemannin kappaleelle ”Любимый город (Beloved Town)”.

Näitä vieoita on tarjolla vain kymmenen kappaletta, ja jokainen maksaa 100,000 euroa. Hintaan kuuluu myös illallinen Lindemannin kanssa Moskovassa. Hintaan kuuluvat matkaa varten tarvittavat järjestelyt.