Kuva: Nikolai Linares

VOLAn maaliskuisten keikkojen lämppärit nyt julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.2.2022

Vahvassa nousukiidossa oleva, monipuolinen metalliyhtye VOLA soittaa lauantaina 19. maaliskuuta Helsingin Jäähallin Brewer’s Street -tilassa ja sunnuntaina 20. maaliskuuta Tampereen legendaarisella Yo-talolla. Tampereen keikka on jo loppuunmyyty, mutta esiintymisareenan muutos toi Helsinkiin lisää pääsylippuja myyntiin.

Alun perin VOLAn piti soittaa Helsingin On the Rocksissa, mutta ravintolan remontti siirsi keikan uuteen tilaan. Jäähallin F-katsomon yhteydessä oleva Brewer’s Street on keikkapaikkana harvinainen mutta toimiva. Sen kokoluokka myös varmistaa, että nopeasti loppuunmyydylle Helsingin-keikalle saa jälleen lippuja.

Progressiivisella metallilla uransa vuonna 2006 aloittanut VOLA on laajentanut skaalaansa levy levyltä. Viimevuotisella ”Witness”-pitkäsoitolla kuullaan yhtyettä, joka rockaa taitavasti, tuntee vaihtoehtoiset reitit sekä elektroniset mausteet ja iskee korviin stadiumin kokoisia kertosäkeitä.

VOLA tarjoaa murskaavia kitarariffejä ja sivistynyttä ääntä; paketin, joka rikkoo metallin, rockin ja elektron rajoja. Siksi yhtyeen suosio kasvaa kasvamistaan, konserttisalit suurenevat ja kansainvälinen musiikkimedia on VOLAsta tohkeissaan.

Rockin tulevaisuudesta puhuminen on rohkeaa, mutta VOLAn suhteen termistöä voi viljellä. Se on joka tapauksessa varmaa, että bändin ensimmäiset isot keikat Suomessa tulevat olemaan niitä “olin siellä”- tai “olisinpa ollut siellä”-kokemuksia.

Molemmilla keikoilla illan avaavat kotimainen Atlas ja ruotsalainen Port Noir.

Tietoa Helsingin uudesta keikkapaikasta:
www.helsinginjaahalli.fi/ravintolat/brewers-street/

VOLA (Tanska) + Atlas, Port Noir (Ruotsi)
la 19.3.2022 Helsinki, Jäähalli, Brewer’s Street, liput alk. 24,50 e (Tiketti)
su 20.3.2022 Tampere, Yo-talo, LOPPUUNMYYTY

volaband.com
facebook.com/volaband