Volbeat-kitaristi kertoo syyn sille, miksi bändi keskeytti Belfastin-keikkansa: ”Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa”

Tanskan menestyneimpiin rock-bändeihin lukeutuva Volbeat esiintyi 2. lokakuuta Irlannin Belfastissa. Konsertti ei kuitenkaan ollut kovin tyypillinen, sillä bändi otti ja lähti kesken kaiken, esitettyään hädin tuskin yhtä kokonaista kappaletta. Fanit olivat luonnollisesti ihmeissään, osa jopa raivoissaan, sillä osa oli matkannut pitkänkin matkan katsomaan yhtyeen konserttia.

Bändi tiedotti jälkeenpäin sosiaalisessa mediassa, että yhtyeen laulaja Michael Poulsen on kärsinyt kurkkuongelmista. Sen lisäksi bändillä oli lavalla useita teknisiä vaikeuksia, joiden vuoksi muusikot eivät kuulleet toistensa soittoa. Tämän seurauksena he olivat päättäneet lähteä lavalta. Bändi ei halunnut aiheuttaa Poulsenille suurempia kurkkuongelmia, koska sitten he olisivat joutuneet peruuttamaan tulevia keikkoja.

Nyt bändin kitaristi Rob Caggiano avaa ratkaisun taustoja hieman paremmin Loud TV:n tuoreessa haastattelussa:

”Poulsen ei menettänyt ääntään. Kaiken takana olivat tekniset ongelmat. Jos hän olisi jatkanut laulamista huolimatta niistä ongelmista, hän olisi rikkonut oman äänensä – siitä oli kyse. Sen jälkeen olisimme joutuneet peruuttamaan muita konsertteja, joka olisi ollut painajainen – todellinen painajainen. Luonnollisesti tämä oli perseestä, mutta en usko, että olisimme ainoita, jotka ovat kohdanneet tuollaisia ongelmia. Sellaista sattuu, emmekä me voi vaikuttaa siihen. Se on perseestä, sillä me rakastamme Irlantia. Haluamme mennä sinne takaisin ja hyvittää kaiken. Mutta juuri tuolloin meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Hullua on se, että seuraavana päivänä Dublinissa minulla oli jokin kamala ääni korvassani, ja se oli ihan hirveää. Mutta jatkoin siitä huolimatta, koska minä en laulanut. Jos olisin laulanut, se olisi ollut tosi haitallista. Joten ymmärrän hänen [Michael Poulsenin, bändin laulajan] tuskansa. Ja vielä hauskempaa kaikesta tekee sen, että siellä Belfastin-konsertissa korvamonitoreissani oli paras soundi mitä olen kuullut puoleentoista vuoteen. Olin niin innoissani konsertista, ja sitten 30 sekunnin kuluttua lopetimme [naurua].”

Kommentoi julkaisua