Volbeatin Michael Poulsen lupailee tulevalle albumille ”paljon kitaraa ja isoja riffejä”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 10.8.2021

Tanskalaisen Volbeatin laulaja-kitaristi Michael Poulsen availi yhtyeen suunnitelmia koskien uutta albumisykliä 104.9 The Wolf -radiokanavan haastattelussa ja paljasti albumin seisoneen valmiina jo joulukuusta 2020 lähtien.

”Uusi albumi on ollut purkissa ja valmiina jo joulukuussa – äänitimme myös paljon lisämateriaalia. Koko paketti on valmis ja se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna kaikkine bonusmateriaaleineen. Olemme olleet kiireisiä.”

Poulsen kertoo albumin syntyneen kohtalaisen mutkattomasti:

”Ajattelimme, että voisimme mennä studioon äänittämään biisejä kotona istumisen sijaan. Työskentelin uuden albumin parissa hyvin nopeasti. Sanoin ’äänitetään levy pois alta, ja kun pandemia on ohi, meidän ei tarvitse miettiä sitä – voimme vaan jatkaa keikkojen soittamista’. Emme tajunneet, että pandemia kestäisi näin kauan. Minulla meni vain kolme kuukautta materiaalin kirjoittamiseen, ja äänitimme sen kolmessa ja puolessa viikossa. Ajattelin meidän olevan valmiita tien päälle, mutta Covid-tilanne hidastaa asioita. Levy on ollut valmiina jo kauan aikaa.”

Laulaja paljasti myös tulevan albumin sisältävän ”Wait A Minute My Girl”- ja ”Dagen Før” -sinkkuja raskaampaa materiaalia:

”Ne eivät juuri edusta loppuja albumin kappaleita, sillä voin kertoa albumin olevan mahdollisesti raskain koskaan Volbeatin kanssa äänittämämme.” Poulsen kertoo. ”Sinkut nousevat etualalle puhtaina rock and roll -biiseinä.”

Katso Michael Poulsenin haastattelu kokonaisuudessaan alta: