Volsterin ”Perfect Storm” vaati 20 vuotta syntyäkseen

Ruotsalainen sai alkunsa jo vuonna 1996, mutta yhtyeen pitkän hiljaiselon seurauksena esikoispitkäsoitto näki päivän valoa vasta tänä vuonna. ”Perfect Stormin” pohjat löytyvät kahdenkymmenen vuoden takaa, mutta yhtyeen vaikutteet kumpuavat jo 70- ja 80-luvuilta.

Volsterin debyytti polkaistaan käyntiin perusvarmalla ”King Of The Hill” -nimisellä korvamadolla, josta löytyy groovia ja rouheita riffiä rock-kappaleelle tyypilliseen tapaan. Kappaleesta huokuu kasarin perintö, joka nostaa päätään esiin koko levyllä. ”Heaven Or Hell” tuo yhtyeen tarttuvuutta ja jämäkkää soundia entistä enemmän esille. Nimikkokappale sen sijaan tuo albumille uutta näkökulmaa, kun vokalisti Peter Tenning venyttää ääntään aiempaa enemmän ja melodisuutta on saatu soundiin lisää kosketinsoittimilla. ”Perfect Stormista” on hyvä siirtyä pykälää kevyempään ”Breathlessiin”, joka tuo siirappisten sanoitustensa puolesta mieleen lähes minkä tahansa 80-luvun rockballadin. Ei se toki ole huonoa asia, kun kappale toimii kaikin puolin.

Mitä pidemmälle albumia kuuntelee, tulee entistä vakuuttuneemmaksi siitä, ettei ”Perfect Storm” ole mikään järin poikkeuksellinen albumi. Äänimaailmansa ja sanoitustensa suhteen Volster ei eroa juurikaan mitenkään mistään 80-luvun rock-albumista. Se ei tee kuitenkaan albumista huonoa. Yhtye hallitsee rockin soittamisen ja vokalisti Tenningin ääntä on miellyttävä kuunnella. ”Perfect Storm” on kokonaisuutena tasaisen hyvä levy, jolta ei vain valitettavasti pääse nousemaan esiin kappaleita, jotka olisivat kirkkaasti ylitse muiden. Ehkä parhaiten erottuvat aloitusraita, Ozzy Osbournemainen ”Games Of War” ja AOR-vivahteinen ”Drifting Away”. Mikäli nämä seikat eivät häiritse, on ”Perfect Storm” täysin kelvollinen ja kuuntelukelpoinen levy rockin nälkään.

6+/10

Kappalelista:

 1. King Of The Hill
 2. Heaven Or Hell
 3. Perfect Storm
 4. Breathless
 5. Still In Love
 6. Babylon
 7. Hero
 8. Games Of War
 9. Easier Said Than Done
 10. I Don’t Care
 11. Drifting Away
 12. Ends With Me

Volster Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua