Vomitory – Opus Mortis VIII

Vomitoryn uutukainen tarjoaa kuulijoille raskasta kuolometallia, joka ei varmaan tule kenellekkään yllätyksenä. 80-luvun lopulla perustettu ruotsalaisbändi on aina pitänyt musiikissaan tiukan linjan ja räväkän vauhdin. ”Opus Mortis VIII” ei tee tähän poikkeusta.

Vomitoryn uutta levyä on saatu odottaa kolme vuotta, mutta onneksi odotus palkitaan tiukalla levyllä. Bändi on onnistunut tekemään useita laadukkaita levyjä, mutta jostain syystä ultimaattista läpimurtolevyä ei ole tullut. Onneksi death metal fanit ovat löytäneet bändi, sillä Vomitoryn kuolometalli toimii kuin höyryjuna. Soitanta on todella tiukkaa ja raskasta ja Vokalisti Erik Rundqvist korisee miehekkäästi. Vomitoryn tuotanto iskeekin varmasti kaikkiin Bloodbath ja Grave faneihin.

”Opus Mortis VIII” kestää päälle puolituntia, joka on varsin sopiva pituus, sillä levyllä ei ole yhtään turhaa täytebiisiä. Tästä saisi moni bändi ottaa oppia, sillä Vomitoryn levy pitää hyvin otteessaan useammallakin kuuntelukerralla. Voinkin sanoa, että ”Opus Mortis VIII” tulee soimaan vielä monet kerrat tämän arvostelijan soittimessa. Levyn parhaimmistoa on toisena tuleva äkäinen kappale nimeltä ”Bloodstained” sekä miehekkäällä soololla alkava ”Forever Damned”. Levy ei periaatteessa tarjoa mitään uutta tyylisuunnassaan, mutta on varsin mainio teos omassa kategoriassaan.

Vomitory on ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi kaikille vanha liiton death metal faneille. ”Opus Mortis VIII” on myös varma hankinta kaikille jotka jo bändin tuntevat. Vomitoryn uusi tuskin iskee sinuun, jos et pidä death metallista, eikä se varmasti käännytä ketään kuolometallin pariin.

8/10

Kappalelista:
01. Regorge In The Morgue
02. Bloodstained
03. They Will Burn
04. The Dead Awaken
05. Hate In A Time Of War
06. Torturous Ingenious
07. Forever Damned
08. Shrouded In Darkness
09. Combat Psychosis
10. Requiem For The Fallen

http://www.myspace.com/vomitoryswe

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua