Vulture tarjoilee seiskatuumaisen makupalan ennen uuden albumin julkaisua – Nyt keulii ja kovaa!

Saksalainen  tarjoilee uunituoreen seiskatuumaisen sinkun muodossa ehtaa retroheviä. Uusi albumi ”Ghastly Waves & Battered Graves” julkaistaan kesäkuussa Metal Bladen kautta. Singlen nimibiisin ”Beyond the Blade” lisäksi vinyylillä kuullaan myös Thin Lizzy -laina ”Killer on the Loose”Vulturen soinnissa on melodiaa, mutta ennen kaikkea sitä leimaa vahva speed metal -tykitys korkeine Slayer-huutoineen. Bändi on nahkaa, niittejä ja viiksiä, kuten arvata saattaa. Yhtäkään kiveä ei ole jätetty kääntämättä, kun on lähdetty hakemaan asianmukaista ja kaiken kattavaa retrotyyliä. ”Beyond the Blade” on siis kansikuvaa ja logoa myöten tarkkaan harkittu ja tyylitietoinen paketti, vaan entäpä sitten musiikki?

”Beyond the Blade” keulii heti kättelyssä aivan julmetusti! Nopeus hipoo äärettömyyksiä, ja rumpufillit ”hajoavat käsiin” kuten vanhalla Kreatorilla konsanaan. Mutta hitto, tässähän on kaiken kaahauksen päällä kovaa NWoBHM-sukuista melodiaa! Liidikitara saa soundeineen kaikkineen pisteet kotiin! Pientä sooloa on vähän joka paikassa. Kannattaa tsekata myös kappaleesta kuvattu musiikkivideo, johon on panostettu hieman tavanomaista enemmän. Thin Lizzy -cover ”Killer on the Loose” istuu saumattomasti Vulturen muottiin ja toimii sinällään hyvin, vaikkei se ole luonnollisesti seiskatuumaisen keskiössä. Biisi on kuitenkin todiste siitä, että bändillä on kyky valita mielenkiintoisia ja itselleen sopivia cover-versioita.

Kappaleena ”Beyond the Blade” on todellinen ”head banger”, joka nostattaa odotuksia tulevaa albumia kohtaan, ja ”Ghastly Waves & Battered Graves” ilmestyy siis myöhemmin kesäkuussa. “Beyond the Blade” toimii juuri niin kuin oli tarkoituskin; ruokahalu kasvaa syödessä, ja pientä pöhinää on jo varmasti aiheutettu. Kaiva siis niitit ja nahat naftaliinista – ja ei kun mosh!

8/10

Kappalelista:

1. Beyond the Blade
2. Killer on the Loose (Thin Lizzy cover)

Vulture Facebookissa

Kommentoi julkaisua