Vuoden 2022 Emma Gaala -ehdokkaat on julkistettu

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.12.2022

Vuoden 2022 Emma -palkintoehdokkaat julkistettiin tänään. Palkinnot jaetaan maamme suurimmassa ja arvostetuimmassa vuotuisessa musiikkialan palkintotapahtumassa Emma Gaalassa, joka viettää ensi vuonna jo 40-vuotisjuhliaan.

Eniten ehdokkuuksia tänä vuonna kahmivat Ram pam pam -kappaleellaan läpimurron tehnyt BESS (Vuoden Artisti, Vuoden Tulokas, Vuoden Biisi, Vuoden Pop ja Yleisöäänestys), menestyksekkään Vastustamaton-albumikokonaisuuden julkaissut Gettomasa (Vuoden Artisti, Vuoden Albumi, Vuoden Biisi, Vuoden Rap/R&B ja Yleisöäänestys) ja yhdeksi vuoden 2022 musiikki-ilmiöistä noussut pehmoaino (Vuoden Albumi, Vuoden Tulokas, Vuoden Biisi, Vuoden Alternative ja Yleisöäänestys).

Vuoden 2023 Emma Gaalassa uusina ehdokassarjoina nähdään Vuoden Alternative ja Vuoden Musiikintekijä. Näiden lisäksi Emma Gaalassa palkitaan musiikkialan menestyjiä yli kahdessakymmenessä ehdokassarjassa.

Ehdokkaat Vuoden Metalli -kategoriassa:
Amorphis – Halo
Lost Society – If The Sky Came Down
Omnium Gatherum – Origin
Stoned Statues – Stoned Statues
Stratovarius – Survive
Swallow The Sun – Moonflowers

Ehdokkaat Vuoden Rock -kategoriassa:
Apulanta – Sielun kaltainen tuote
Huora – Älä luovuta
J. Karjalainen – Soulavaris
Litku Klemetti – Asiatonta oleskelua
Maija Vilkkumaa – 1973
Olavi Uusivirta – Pieni kuolema

Katso kaikki ehdokkaat täältä. Huomioithan, että Vuoden Tuottaja ja Vuoden Musiikintekijä -ehdokassarjoja lukuun ottamatta kaikki ehdokkaat ovat ehdolla myös yleisöäänestyksessä. Ehdokkaita voi äänestää osoitteessa emmagaala.fi aina 13.1.2023 saakka.

Voittajat julkistetaan Helsingin jäähallissa pe 3.2.2023 järjestettävässä Emma Gaalassa, jonka juontaa Heikki Paasonen.