Alestorm Yleisö Nosturi (14)

Vuoden paras uutinen: Nosturia pyörittänyt ja ilman tilaa vuoden ollut Elmu ry ja Helsinki Garden mittavaan yhteistyöhön

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.12.2020
Alestorm Yleisö Nosturi (14)

Elmu ry ja Helsinki Garden kirjoittivat aiesopimuksen mittavasta yhteistyöstä Helsingin ”uuteen” vanhaan hallihankkeeseen!

Jo kohta vuoden ilman Helsingin kaupungin lupaamia korvaavia tiloja, Nosturin purkamisen jälkeen Elmu ry, on sopinut mittavasta yhteistyöstä Töölöön tulevan Helsinki Gardenin kanssa.

Vanhan Helsingin jäähallin eli ”Nordiksen” tiloihin ja lähiympäristöön ollaan suunnittelemassa ja toteuttamassa Helsinki Garden-kiinteistökohdetta, joka on suunniteltu käsittämään mm. kaksi tapahtuma-areenaa aitioineen, liikuntatiloja, asuntoja, kauppoja, ravintoloita, hotelli, toimistoja ja muita liiketiloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyseinen yhteistyö Elmu ry:n kanssa tulee aiesopimuksen mukaan käsittämään sekä edullisia treenikämppiä, että monipuolisia muunneltavia esiintymisareenoita. Bändien treenitoiminnan harjoittamiseen tullaan varaamaan tilaa n.400–600m2, ja Elmu ry:n tapahtumatoiminnan eli elävän musiikin ja toiminnan tarpeisiin rakennetaan Gardeniin venue-tiloja. Kaikki nämä tilat sijaitsevat vanhassa jäähallissa, joka peruskorjataan Helsinki Gardenin toimesta.

”Elmu on Suomen merkittävin elävän musiikin yhdistys. Se, että Elmu tulee vahvaksi osaksi Garden-kokonaisuutta antaa oman pienen viestinsä Gardenin monipuolisuudesta ja merkityksestä Stadin tapahtuma- ja nuorisokulttuurille”, kertoo Timo Everi, Gardenin tapahtumatiloja hallinnoivan Nordarenas Oy:n hallituksen puheenjohtaja.
Sopimus on merkittävä myös isompien esiintymispaikkojen puutteessa elävälle Helsingille, kuin myös treenikämppiä etsiville aloitteleville nuorille artisteille ja orkestereille. Elmu ry tulee näin ollen jatkamaan yli 40vuotta jatkunutta perinnettään tarjota pääkaupunkiseudulla asuville ihmisille elävää musiikkia ja toimivia treenitiloja. Yhdistys tulee pitämään vanhan toimintamuotonsa entisellään tarjoamalla musiikkikulttuuria sen kaikissa eri osamuodoissaan.

”Tarve elävälle musiikille on palavampi kuin koskaan. Elmu on ollut mukana monessa jutussa jo pitkään ja nyt on jälleen aika uudelle! Maailma muuttuu, miksei muuttua mukana? Elmu on jo vuodesta 2009 etsinyt Helsinkiin keikkatilaa, joka tarjoaisi 3000 henkilölle mahdollisuuden kuulla elävää musiikkia. Erilaisia hankkeita on vuosien aikana ollut, mutta vihdoin Garden hankkeen ansiosta Elmulla on mahdollisuus toteuttaa tämä kauan haaveena ollut hanke”, täsmentää Janne Puurtinen Elmu ry:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuokrakohteen tarkka pinta-ala ja tilojen sisältö täsmentyvät hankesuunnittelun yhteydessä.