Vuohi – The Rising Era Of Goat

Vuonna 2002 perustettu sekoittaa musiikkiinsa grindgorea ja black metallia, joten luvassa on nopeaa ja ahdistavaa musiikkia. ”The Rising Era Of Goat” on bändin uran toinen demo ja sitä nauhoitettiin yli vuoden ajan. Onko vuosi mennyt hukkaan vai onko kyseessä jotain elämää suurempaa? Se selviää kun laittaa levyn soimaan.

Vauhtia on todellakin tiedossa, sillä kymmenen biisiä sisältävä levy kestää reilun 20-minuuttia. Levy alkaa vauhdilla ja jatkaa samaa rataa loppuun asti. Miksauksessa on toivomisen varaa, koska voimakkaasti surisevat kitarat peittävät välillä rummut kokonaan. Myös vokaaleissa on välillä ongelmia äänentasojen kanssa, mutta onneksi ne on biisikohtaisia ongelmia. Ongelmista huolimatta black metal peruja olevat rupiset soundit sopivat Vuohen ulosantiin. ”The Rising Era Of Goat” kuulostaa hetkittäin hyvin paljon Impaled Nazarenen vanhemmalta tuotannolta, joka on mielestäni aina plussaa. Erona on vokalistin matalampi ulosanti ja se, että levy on kokonaan englanninkielinen.

Vuohen uutukaiselta korvaa eniten miellyttää ”The Name of The Newborn God/ Grave Down Again”, jossa on hyvin Napalm Death henkinen groovaava meininki. Harmittavasti muutama todella kova biisi kärsii liian hiljaisista rummuista, kuten esimerkiksi kappale nimeltä ”Wasting The Bullet”.

”The Rising Era Of Goat” on peruspätevä levy. Se ei tarjoa mitään uutta, mutta onnistuu tekemään silti hyvin kulkevan levyn, jota ei oikeastaan pysty isommin haukkumaan mistään. Levyn suurimmat ongelmat ovat ehkä sen tuotannossa, joten sitä parantamalla ja lisää omaperäisiä ratkaisuja lisäämällä on yhtyeeltä lupa odottaa tulevaisuudessa paljon.

6/10

Kappalelista:

01. The Rising Era Of Goat
02. Blood on All
03. Wulf
04. Flame
05. (In the Name Of) Ultimate Humanity
06. Wasting The Bullets
07. The Name Of The Newborn God/Grave Down Again
08. The Diary Of A Necrophile
09. The Last Ride Of Falling
10. Obituary

www.myspace.com/vuohi

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua