Kuva: Jan Trygg

VUOLA antaa jäähyväisensä kesälle tuoreella musiikkivideollaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.9.2022

VUOLA on psykedeelinen rockprojekti, jonka takaa löytyy lounaissuomalainen rumpali, tuottaja ja studiopäällikkö Jussi Vuola. ”Astra Lucia Omnia Ultra Verum” on viimeinen single kiitellyltä, toukokuiselta albumilta ”Alouv”, ja se antaa videoineen kauniin hyvästin kesälle.

“’Astra Lucia Omnia Ultra Verum’ on viimeinen single hyvän vastaanoton saaneelta debyyttialbumilta ’Alouv’. VUOLAn musiikissa, samoin kuin artistin itsensä toteuttamassa uudessa musiikkivideossa vääristymistä syntyy kauneutta, avaruudesta löytyy kosketus, epätoivosta merkitys ja pimeydestä valonsäde. Pääosaa näyttelee 4-vuotias Hugo K. Singlen B-puolena kuullaan meditatiivinen kuoroversio sanskritinkielisestä, albumin pisimmästä raidasta ’Omana Omala Ogana Odati Ojoda’.”

Jussi Vuola
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Kaikki tämän singlen ja keväisen albumin tuotot tullaan lahjoittamaan Ukrainan sodan uhreille vuoden 2022 aikana Unicefin keräyksen kautta.

Jussi Vuola on teinivuosistaan lähtien soittanut lukuisissa yhtyeissä; The Grammers, Mystons, Willie & The Goodsouls ja Achiote etunenässä. Vuonna 2010 hän perusti Turkuun oman analogisen studionsa, josta sittemmin on tullut koti yhä useammalle yhtyeelle. Sadat keikat ympäri maapalloa, kymmenet levyt, joilla hän on soittanut, ja sadat tuotannot, joita hän on ollut mukana tekemässä, ovat muokanneet hänestä sen ihmisen, joka hän on tänään.

”From beginning to end, there’s no arguing the aesthetical origins of Vuola’s first album Alouv; both in form and execution, this is undeniably a rock record, but the way it goes about presenting physicality and musical might in the way most rock releases do is surprisingly innovative. Alouv challenges us to think about rock in an entirely different fashion.”

Jennifer Munoz – Vents Magazine