Kuva: Jan Trygg

VUOLA debytoi esoteerisella rockalbumilla – tuotot Ukrainaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.5.2022

VUOLA on psykedeelinen rockprojekti, jonka takaa löytyy lounaissuomalainen rumpali, tuottaja ja studiopäällikkö Jussi Vuola. VUOLAn musiikissa vääristymistä syntyy kauneutta, avaruudesta löytyy kosketus, epätoivosta merkitys ja pimeydestä valonsäde. Debyyttialbumi ”Alouv” kyseenalaistaa populaarimusiikin konventioita ja maalaa omalaatuisen musiikillisen kokonaisuuden perustaen syntaksiin ja geometriaan. Albumin tuotot ohjataan Ukrainan sodan uhreille UNCEFin kautta.

”Nämä kappaleet ovat viime kesän hedelmällistä satoa ajalta, jonka sain viettää auringon ja tähtien alla, rauhan ja harmonian vallitessa, rakastamieni ihmisten ympäröimänä.”

Jussi Vuola on teinivuosistaan lähtien soittanut lukuisissa yhtyeissä: The Grammers, Mystons, Willie & The Goodsouls ja Achiote etunenässä. Vuonna 2010 hän perusti Turkuun oman analogisen studionsa, josta sittemmin on tullut koti yhä useammalle yhtyeelle. Sadat keikat ympäri maapalloa, kymmenet levyt joilla hän on soittanut ja sadat tuotannot, joita hän on ollut mukana tekemässä, ovat muokanneet hänestä ihmisen, joka hän on tänään.

”Olin etuoikeutettu viettämään kesän 2021 kirjoittaen musiikkia perustuen visioon, joka ilmestyi minulle unessa jokin aika sitten. Elokuussa sain kunnian buukata kahdeksi viikoksi oman studioni omalle henkilökohtaiselle tuotannolleni ja omille kappaleilleni, ensimmäistä kertaa koko kymmenvuotisen musiikkiyrittäjyyteni aikana. Olin tuottanut, äänittänyt, miksannut, masteroinut, julkaissut ja soittanut lukuisia tuotantoja muille ja tehnyt työtä yhteisön eteen. Nyt oli kerrankin mahdollista tehdä jotain eri tavalla – ja vain minulle itselleni. Oli pakko tehdä Dave Grohlit.”

VUOLA