Vuonna 1989 perustettu yhdysvaltalainen äärimetalliyhtye Absu ilmoittaa lopettavansa toimintansa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.1.2020

Yhdysvaltojen Texasissa vuonna 1989 toimintansa aloittanut, black metallia, thrash metallia ja death metallia uransa aikana esittänyt Absu ilmoittaa sosiaalisessa mediassa päättävänsä pitkän uransa.

Bändin rumpali-laulaja Russley “Proscriptor McGovern” Givens kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, että lopettamisen takana on ratkaisemattomia asioita, joiden takia on aika laittaa pillit pussiin.

”Pienen pohdinnan ja olemattoman katumuksen jälkeen olen päättänyt, että on aika hajottaa Absu lähes kolmen vuosikymmenen jälkeen. Kollektiivisesti ja universaalisti puhuttaessa tämän takana ovat ratkaisemattomat tilanteet, jotka ovat johtaneet tähän lopulliseen päätökseen. Edes aika tai kiristys eivät tule pyörtämään tätä päätöstä.”

Lopuksi Givens toteaa, että kieltäytyy kommentoimasta asiaa enää tämän enempää. Ilmoituksen loppuun Givensilla on tarjota seuraavat rivit:

”{Vii} For there are bitter waters of Chaos held immobile under (the) ground – And the Sovereigns, who personify them, reign over Opacities and Beyond.

[II] Beseech these All-Begetters in darkness, outside the circles of time. In Chaos’ sleight of hand, the Deep will respond.”

{Vi} Never Blow Out The Eastern Candle”

Uutista kirjoittaessa Absun julkaisema alkuperäinen kirjoitus on poistettu sosiaalisesta mediasta.

Bändi ehti julkaista uransa aikana kuusi studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2011 ilmestynyt ”Abzu”. Bändin oli myös määrä julkaista ”Apsu” -niminen albumi, mutta valitettavasti tämä suunnitelma ei koskaan toteutunut.