Vuosi 2019 alkaa uudella musiikilla – tammikuussa tarjolla mm. Swallow the Sunia, Medeiaa ja Soilworkia


Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Vuoden alussa kuultavaksi saadaan jälleen mielenkiintoisia uutuuksia.

– Iihtallan

Heti vuoden alkuun täräytetään kansalle kuultavaksi death metalia Suomesta. Vaikka tässä ei nyt puhuta mistään eilisen teeren pojista, on kyseinen julkaisu bändin ensimmäinen täyspitkä. Levyn julkaisijana toimii Season of Mist. Bändin jäsenistöä pitää aktiivisena myös hiljattain palannut …and Oceans.

– “Slaves of the Shadow Realm”

Nämä hollantilaiset ovat olleet hiljakseen jo useamman vuoden ajan, mutta syksyn mittaan bändin suunnasta alkoi tihkua tietoa uudesta julkaisusta. Heti vuoden alussa sellainen sitten olisi luvassa! Veikkaanpa, että nämä death/thrashin lähettiläät nähdään ensi kesänä monilla Keski-Euroopan festareilla, jossa he laittavat hilseet liikkeelle.

– Amo

Modernin metallin lokerossa hyvään suosioon noussut Bring Me the Horizon koki viime vuoden lopulla kovia fanin kuoltua sen keikalla. Mutta nyt ei muistella näin surullisia tapahtumia vaan juhlistetaan bändin uutta levyä. Levyllä kuullaan vierailevana artistina mm. Dani Filthiä.

– The Waste Land

Levyllisen verran sinfonista metallia Hyvinkäältä saadaan kuultavaksi tammikuussa. Kyseessä on bändin kakkosalbumi, joka “female fronted metalin” ystävien on syytä ottaa kuunteluun.

– The End of Chaos

Nyt voidaan hyvällä omalla tunnolla lausua yhtyeen yhteydessä sanat “old school”, koska tämä bändi on ilahduttanut ihmisiä power/thrash metalillaan jo 1980-luvun alusta lähtien. Levyjäkin on ehtinyt ilmestyä sinä aikana pitkä liuta. Onkin mielenkiintoista kuulla, mihin nämä miehet pystyvät vielä 2020-luvun kynnyksellä.

– The 13th Beast

Yhdysvaltalainen death metal -jyrä julkaisee tammikuussa uuden tuotoksensa. Yhtyeessä useamman pätkän vokalisoinut Brett Hoffmann menehtyi viime kesänä, ja tämä nyt julkaistava levy on ensimmäinen uudelle vokalisti-kitaristi Lee Wollenschlaegerille. Mielenkiintoista kuulla, miten paljon uusi jäsen vaikuttaa yhtyeen ulosantiin.

– Xenosis

Kotimaisen äärimetallin tunnetuimpiin nimiin kuuluva Medeia kiinnitettiin hiljattain Playground Musicille, ja nyt tältä ryhmittymältä saadaan viides täyspitkä kuultavaksi. Luvassa on varmasti ärhäkkää ulosantia ja vimmattua energiaa.

– Verkligheten

Uutta musiikkia saadaan myös länsinaapuristamme, kun ruotsalainen melodisen death metalin yksi suurista eli Soilwork julkaisee 11. studioalbuminsa. Ensimmäisten näytteiden perusteella tarjolla on vanhaa tuttua Soilworkia.

Dødsfall – Døden Skall Ikke Vente

Uudemman polven norjalainen black metal -yhtye Dødsfall alkaa sekin kolkutella jo kymmenen ikävuoden portteja, ja nyt ilmestyvä levy on yhtyeen viides. Jokohan tällä levyllä saataisiin nimi entistä useamman kuulijan mieleen?

– Embrece of the Godless Aeon

Brittiläinen melodista black metalia esittävä Hecate Enthroned on miellyttänyt itseäni aina livenä, mutta levyllä se on jäänyt jotenkin kaukaiseksi. Tekisiköhän tämä uutuuslevy vihdoin vaikutuksen myös kotioloissa kuunnellessa? Esimerkiksi Cradle of Filthin ja Dimmu Borgirin ystävien kannattaa suunnata levykaupoille tammikuun lopussa ja etsiä levy käsiinsä.

– When a Shadow is Forced into the Light

Suomalaisen doomin suurnimi julkaisee neljä vuotta monumentaalisen trilogiansa jälkeen uuden levyn tammikuussa. Helmikuussa yhtye suuntaa keikoille Suomeen, joten kuuden kaupungin keikkapaikat varmasti imevät sisäänsä taas melankolian ystäviä.

 

Kommentoi julkaisua