Vuosi 2021 käyntiin uuden Acceptin, Therionin tai vaikka Wardrunan tahdissa

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 1.1.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Olkoon vuosi 2021 jälleen otollinen tälläkin saralla; ainakin heti tammikuussa eetteriin saadaan mielenkiintoisia levytyksiä. Tässäpä niistä muutamia, jotka varmasti kiinnostavat lukijoitamme.

Accept – Too Mean to Die

Pieniä miehistönvaihdoksia ennen tätä levyä läpi käynyt Accept on jälleen kovassa iskussa. Ei tämän bändin ihan helposti uskoisi ottaneen hapuilevia ensiaskeleitaan jo 1960-luvulla, niin vetreältä meininki yhä kuulostaa.

Funeral Winds – Essence

Alun perin Hollannista ponnistanut Funeral Winds jatkaa pimeyden tiellä viidennellä levyllään. Hellchrist Xul ei anna periksi tuumaakaan, joten olkaapa hyvä: “Essence” ilmestyy heti alkuvuodesta.

Bloody Hammers – Songs of Unspeakable Terror

Okkultista horror rockia doom-vivahteilla alkuvuoteen tarjoilee yhdysvaltalainen Bloody Hammers, joka on alle 10-vuotisen uransa ajan ollut suhteellisen tuottelias. Nyt julkaistava läpyskä on jo yhtyeen kuudes kokopitkä. Omanlaistaan julistusta on varmasti jälleen luvassa. Ainakin ensimmäiset kuultavaksi tuodut palaset herättävät mielenkiinnon.

Endezzma – The Archer, Fjord and the Thunder

Endezzma teki hiljattain sopimuksen Dark Essence Recordsin kanssa, ja heti tammikuussa kuultavaksi saadaan yhteistyön ensimmäinen hedelmä. Bändi on lupaillut, että sen kolmoslevy johdattelee kuulijansa intensiiviselle matkalle pimeyteen. 

Tribulation – Where the Gloom Becomes Sound

Ruotsalainen Tribulation ilmoitti aivan hiljattain vaihtaneensa toista kitaristi. Jonathan Hulténin kitarointia saa kuitenkin vielä kuulla tammikuun lopulla ilmestyvällä levyllä. Hyvin persoonallisesta ilmaisusta tuttu bändi jatkanee samalla linjalla viidennellä albumillaan.

Wardruna – Kvitran

Tammikuussa luvassa on myös norjalaista pakanamaan musiikkia, jota varmasti moni taho odottaa innokkaana. Edellisen kerran Wardruna on tarjonnut uutta tunnelmointia kolme vuotta aiemmin. Wardruna toimii monelle rituaalinomaisena aktina, joten varmasti sen uutuuskin saa hehkutusta osakseen.

Nervosa – Perpetual Chaos

Kyllähän nyt alkuvuoteen pitää aggressiivista thrash metaliakin saada, ja sitä Nervosa meille tarjoilee. Bändi laittoi viime keväänä kokoonpanonsa lähes uusiksi, joten on mielenkiintoista kuulla, miten villiin menoon nykypoppoo pystyy.

Therion – Leviathan

Tammikuussa laitetaan myös korkealta ja kovaa, kun oopperametalliyhtye Therion julkaisee noin 800. levynsä. Onhan Therion päässyt jo kunnioitettavaan ikäänkin, joten julkaisujen määrä ei liene yllätys. Varmasti monet myös selaavat kalentereita malttamattomina, että pääsisivät kuulemaan tätä myös livenä.

Asphyx – Necroceros

Martin van Drunen kavereineen saattaa kuultavaksemme uutta hollantilaista death metalia. Asphyxillä on oma vankkumaton kannattajakuntansa, joka varmasti odottaa vesi kielellä tätä julkaisua. Ja miksipä ei odottaisi, onhan yhtye tarjoillut tymäkkää metallia jo vuosikymmenten ajan.

Harakiri For the Sky – Mære

Viimeistään edellisellä “Arson”-levyllään suurempaankin tietoisuuteen noussut itävaltalainen post black -bändi Harakiri For the Sky on jälleen julkaisun nurkassa kiinni. Ensikuuntelun perusteella tämä on omaan makuuni vähän liian tasapaksua meininkiä, mutta löytää varmasti kuuntelijansa. Levyllä vierailijana kuullaan myös Alcestin Neigea.

Luetuimmat

Uusimmat